- Juventus kom hit for å forsvare seg

Foto: Reuters/Scanpix

Italinerne holdt unna mot stjernegalleriet til Manchester City.

30.09.10 23:39

MANCHESTER CITY - JUVENTUS 1-1:

Manchester City gikk glipp av en plass i Mesterligaen mot slutten av forrige sesong, og dermed må klubbens mange stjernespillere nøye seg med å spille i Europaligaen denne høsten.

Torsdag ventet imidlertid et skikkelig storoppgjør de fremmøtte på City of Manchester Stadium - i hvert fall på papiret. Juventus holder kanskje ikke det nivået de en gang gjorde, men «den gamle dame» fra Torino må likevel regnes som en storfisk.

- De forsvarte seg godt
Og lett match ble det heller ikke for de lyseblå. For allerede etter 11 minutters spill sendte Vicenzo Iaquinta gjestene i føringen.

Adam Johnson utlignet for City i det 37. minutt, og flere mål skulle det aldri bli i Manchester. Dermed ble det poengdeling.

- Dette var tøft. Italienske lag er kjent for å forsvare seg godt, og det gjorde de, selv om vi var det beste laget. De holdt seg stort sett på sin egen banehalvdel i andre omgang, og vi burde nok ha vunnet dette, sier målscorer Adam Johnson til BBC.

City på andreplass
Det var likevel Juventus som startet kampen best og tok altså ledelsen ved Iaquinta. Veteranspissen fyrte løs fra distanse, og via hodet til Kolo Toure fant ballen veien forbi Joe Hart i buret.

City måtte fram, og mot slutten av første omgang skulle det lykkes. Yaya Toure fant Adam Johnson som kom på løp, og alene med tidligere Arsenal-keeper Alexandre Manninger, for dagen ikledt en meget ufyselig keepertrøye, gjorde den unge vingen ingen feil. Lagene var like langt. City hadde presset i andre omgang, men klarte aldri å avgjøre kampen i sin favør.

Resultatet betyr at City er nummer to i gruppe A med fire poeng fra to kamper. Juventus følger på plassen bak med to poeng.

I gruppens andre kamp slo Lech Poznan østerrikske Salzburg med 2-0, og topper dermed gruppen. Salzburg står med null.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.