RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Kall det gjerne en krise

Sist oppdatert:
Men akkurat det bryr ikke Tom Nordlie seg noe om.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LSK-VIF 0-3

For Lillestrøm ble kampen mot Vålerenga bare trist, og det satte punktum for en uke Tom Nordlie, spillerne og Kanari-fansen ikke vil oppleve igjen. De gule skapte kun én eneste sjanse mot erkerival Vålerenga før kampen var avgjort og de lå under 0-3.

Legger man til 2-4 og utspilt mot Stabæk forrige uke, pøser på med en solid dose utenomsportslig kaos mellom klubb og fans i midtuka, så får du sju dager bortimot spekket med negative oppslag.

Les også:Vraket i LSK, helt i VIF

Ute etter blod
Etter søndagens nederlag, som ifølge nifs.no er tidenes største hjemme mot VIF, så ville pressen ha mer.

- Er det krise?

- Jeg respekterer dere, men hva dere skriver nå, bryr jeg meg om der ryggen skifter navn, og da snakker jeg ikke om i nakken – for å si det sånn. Om noen kaller dette krise, så forandrer ikke det på noe. Du kan kalle det krise nå om du vil. Det kan jeg uansett ikke gjøre noe med, sier han.

- Hvordan har du det nå?

- Hvis du tror jeg er fornøyd, så stemmer ikke det...for å si det sånn.

- Hvordan er det å gå på tidenes største hjemmetap mot VIF?

- LSK har vel tapt 1-4 hjemme for VIF?

- Det står 0-2 fra 1955 på en statistikkside på nett...

- Men det driter jeg lang marsj i. Jeg er leder for en prestasjonsgruppe. Hele gruppa har det tungt, og de skal få lov til å ha en sorgreaksjon frem til mandag.

- Verste uka som LSK-trener?

- Nei. Vi tapte 1-5 hjemme for Brann i fjor.

- Kan ikke tenke sånn
Men alt det der er Tom Nordlie helt uinteressert i. Det poengterte han igjen og igjen da han ble bombardert med spørsmål søndag kveld.

- Jeg blir jo ikke noe bedre av å gradere hva som er min verste uke. Det jeg blir bedre av er å fokusere på hva jeg kan gjøre med dette, sier han.

Derfor fikk samtlige LSK-spillere – og treneren selv – hjemmelekse etter tapet. Da de ankommer Åråsen mandag skal de ha tenkt nøye gjennom følgende problemstillinger: 1) Hva kan jeg bidra med for å snu dette? 2) Hva tenker jeg når jeg gjør det bra? Og 3) Hva gjør jeg når jeg gjør det bra.

(Se sammendrag av kampen i videovinduet. Saken fortsetter under vinduet.)

229389

Problemene overlater han til pressen – og alle andre – å ta seg av.

- Det er to måter å se dette på. Det ene er å synes synd på seg selv. Da kan vi bli med media og stille diagnoser. Noen drar jo til legen for å få en diagnose. Så kan de si til nabokjerringa at de er blitt syke. Jeg er mer opptatt av å gå til legen for å bli bra, sier Nordlie.

- Derfor vil jeg ikke at spillerne skal tenke gjennom alt som er galt. Jeg vil heller at de tenker på hva de kan gjøre med saken. For mer enn noen gang må vi nå stå sammen. Nå må vi reise oss sammen. Det må være fokus, sier han.

- Uten selvtillit
Det spesielle med situasjonen, ifølge LSK-treneren, er at det har sett ekstremt bra ut på trening de siste par ukene. Likevel har laget feilet i kamp. Han sammenligner det med å være godt forberedt til en eksamen, men likevel gjøre det dårlig.

- Og i dag, mot Vålerenga, var det også en helt jevn kamp frem til 0-1. Så tror vi ikke på noe lenger.

- Hvor er det blitt av selvtilliten?

- Vi har prestert litt for dårlig over tid. Det har vært enkeltkamper innimellom som har vært bra, men vi er ganske langt unna det nå.

- Hvilke konkrete grep vil du gjøre?

- Dere er ganske så fantastiske. Det er gått 7,5 minutter siden kampen. Likevel forventer dere at jeg skal levere planen for hele uka? Jeg kan imidlertid ikke skrive en avhandling om det akkurat nå.

(Saken fortsetter under bildet)

- En fantastisk utfordring
De rene fakta er imidlertid klare nok. LSK ligger helt sist i Tippeligaen med bare ett poeng, og 3-8 i målforskjell etter tre kamper.

- Men for å snu det til noe positivt – dette er en fantastisk utfordring.

- Vi har tatt ett poeng på tre kamper. Det er utgangspunktet. Det er det vi nå må jobbe ut fra. Ja, vi vil gjerne vinne titler, men nå må vi tenke kortsiktig. Vi må komme oss ut av dette her. Klarer vi det kan det føles som en prestasjonsfølelse. Og det er det vi trenger nå. Vi trenger noen gode prestasjoner – ikke bare i trening, men også i kamp. Det er mye psykologi og pedagogikk, fortsetter LSK-treneren.

Og avslutter:

- Selvtillit får du ikke kjøpt på apoteket. Noen prøver, men det pleier å bli litt uvaner av det. Nå handler det om å holde hodet kaldt og tunga rett i munn. Og det er viktig å gjøre de riktige tingene – ikke bare gjøre tingene riktig.

Neste sjanse til det - i kamp - er hjemme mot Molde neste helg.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere