*Nettavisen* Sport.

- Kampen som betyr alt for oss

SPENTE: Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen har her akkurat gjennomført siste treningsøkt før lørdagens skjebnekamp mot Hamburg. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

Lørdag formiddag kan bundesligaskjebnen til Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen formes.

20.02.14 13:58

Klikk på bildet for å forstørre.

BRAUNSCHWEIG (Nettavisen):
Eintracht Braunschweig er kanskje ikke klubben flest nordmenn velger å støtte opp under. Det nok de færreste nordmenn kjenner til er nemlig at klubben er en meget tradisjonsrik og stolt, tysk klubb.

Klubben var med og grunnla det tyske fotballforbundet i 1900, og den var også med da Bundesligaen ble stiftet i 1962.

I 1986 rykket klubben ned, og der ble den, inntil sommeren 2013.

Ventetid
Etter 28 år utenfor den øverste divisjonen fikk endelig innbyggerne i den mellomstore, tyske byen nok en gang se byens stolthet spille i det gjeveste selskapet - Bundesligaen. Denne gangen med to norske spillere i sentrum, nemlig Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen.

Lørdag skal byens stolte krigere spille sesongens kanskje viktigste kamp, hjemme mot Hamburg.

Når de to norske gutta entrer gressmatten på Eintracht Stadion klokken 15.30 norsk tid, lørdag, så er det til et øredøvende jubelbrus fra engasjerte hjemmefans. Atmosfæren på stadionen, som rommer 23,325 tilskuere, matcher stemningen på stadioner som har dobbel kapasitet.

Bundesliga-fremtiden
Hamburg har hatt en katastrofalt dårlig sesong, og ligger sammen med Braunschweig under nedrykksstreken.

- Den kampen betyr alt for oss, forteller Elabdellaoui til Nettavisen, to dager før «skjebnekampen».

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENT: Omar Elabdellaoui er spent før lørdagens skjebnekamp mot Hamburg. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


Med tap mot Hamburg på lørdag, så er det minst seks poeng opp til trygg plass, avhengig av hvordan det går med Nürnberg og Freiburg. Avstanden kan være større.

Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht er enig i at kampen er viktig om laget skal ha et håp om spill i Bundesligaen også neste sesong.

- Den er veldig viktig for oss, fordi vi må vinne. Vi vil klatre på tabellen, sier han til Nettavisen under pressekonferansen, dagen før Hamburg-kampen.

- Kampen mot Hamburg er en kamp med store tradisjoner, det er derby-kamp. Det er veldig viktig for oss at vi tar tre poeng på lørdag, fortsetter Lieberknecht.

Klikk på bildet for å forstørre.

BETYR ALT: Håvard Nielsen gleder seg til lørdagens kamp, men vet hva konsekvensene ved tap kan bli. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


God stemning
I vinterpausen hentet klubben inn Håvard Nielsen på lån fra Red Bull Salzburg, en avtale som varer i halvannen sesong.

Elabdellaoui og Nielsen forteller til Nettavisen at stemningen i spillergruppa er veldig god før lørdagens kamp, og at stemningen har vært god helt siden treningsleieren de hadde i Spania før andre halvdel av sesongen begynte.

Men begge erkjenner at laget har press på seg foran lørdagens derbykamp.

- Den er egentlig veldig viktig. Veldig viktig. Vi har tolv poeng og er nederst på tabellen, så vi trenger seiere skal vi holde oss. Da må vi begynne å ta seiere snart, forteller Nielsen til Nettavisen.

- Nå har vi spilt tre kamper (siden vinterpausen), med en uavgjort og to tap. Da er det på tide med en seier da, og i hvert fall mot Hamburg, ettersom de ikke er i sin beste form.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SNART FULLT: Lørdag formiddag er det fullt på tribunene på Braunschweig Stadion når Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen løper ut på gressmatten. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


Stjernespiller i fritt fall
Hamburg, med Rafael van der Vaart, i klubben, har underprestert hele sesongen, og Nielsen erkjenner at de møter laget fra havnebyen på et gunstig tidspunkt.

- Perfekt tidspunkt å møte de på. Men de ønsker selvfølgelig også å vise seg frem nå. De vet at hvis de taper mot oss, som ligger nederst på tabellen, så kan det fort blir for mye for fansen deres, forklarer Nielsen.

- De skjønner hvor viktig den kampen er. Så de kommer til å gi alt de også. De ligger i bunnstriden selv, så de trenger poengene slik som oss. Skal vi ha et håp om å holde oss, så er det egentlig en kamp vi må vinne.

Og for å poengtere viktigheten av lørdagens kamp, avslutter Nielsen med følgende kommentar:

- Taper vi, så har vi fortsatt en sjans til å holde oss, men da ser det mørkt ut.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.