- Kan bli færre heltidsspillere

Foto: Ingun A. Mæhlum (Scanpix)

Spillerorganisasjonen NISO tror Per Joar Hansen kan ha rett i sine spådommer.

29.09.09 16:56

Det er for mange heltidsprofesjonelle fotballspillere i Adeccoligaen, mener Per Joar Hansen.

Den tidligere Rosenborg-treneren, som nå trener Ranheim i 2. divisjon, mener finanskrisen vil tvinge fram en restrukturering av det nest øverste nivået i norsk fotball, og det ser han på som et gode.

- Jeg mener fotballspillere har godt av å ha noe annet å tenke på enn fotball. Jeg vil nesten si det så sterkt som at 25-åringer bør tvinges til å ha noe annet å tenke på, det gjelder for så vidt også spillere i Tippeligaen, sier Hansen til Nettavisen.

Les også: - Ikke gode nok til å være proffer

Han mener klubbene må bli flinkere til å legge til rette for at spillerne kan kombinere fotball med annet arbeid eller utdanning.

- Sunn korrigering
Joachim Walltin i spillerorganisasjonen NISO ønsker Hansens utspill velkomment.

- Det er for så vidt en interessant diskusjon. NISO er i hvert fall ikke tilhenger av at klubbene bruker penger enn de har, sier Walltin til Nettavisen.

I likhet med administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, synes ikke Walltin at det bør være noe mål i seg selv med færre heltidsproffer.

- Nei, det er ikke noe mål. Og jeg tror ikke man vil se veldig store forandringer over natta. Men at det kommer en gradvis korrigering i retning av færre heltidsspillere, tror jeg kan være sunt, sier Walltin.

Ber klubbene tenke helhet
Hans viktigste poeng er likevel at klubbene blir flinkere til å legge til rette for at spillerne kan kombinere fotballen med studier.

- I samarbeid med Norsk Toppfotball jobber vi nå med å kartlegge hva toppklubbene gjør med tanke på spillernes helhetssituasjon. Noen klubber har begynt å ta grep, for eksempel Start, men jevnt over er ikke klubbene godt nok rustet, sier Walltin, som er bekymret på vegne av en stor gruppe unge fotballspillere.

- Vi ser en tendens til at stadig flere i ung alder tar et valg om å satse hundre prosent på fotball. En del av disse vil nok oppleve at de ikke finner seg en arbeidsgiver. Derfor er vi opptatt av at alle skal ha noe ved siden av fotballen, sier Joachim Walltin.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag