- Kan bli presset til å bruke Ødegaard

PRESS OM ØDEGAARD? Real Madrid-president Florentino Perez (t.v) kan legge press på Carlo Ancelotti om å gi Martin Ødegaard spilletid, tror eksperter. Her er dueoen sammen med superstjernen Cristiano Ronaldo.

PRESS OM ØDEGAARD? Real Madrid-president Florentino Perez (t.v) kan legge press på Carlo Ancelotti om å gi Martin Ødegaard spilletid, tror eksperter. Her er dueoen sammen med superstjernen Cristiano Ronaldo. Foto: Imago/marca

Martin Ødegaard (16) kan få debuten på A-laget til Real Madrid allerede denne sesongen.

21.01.15 12:37

- Det at han er blitt en stor stjerne allerede, øker sannsynligheten for å få et innhopp i nærmeste tid. Det er positivt at han er en stjerne, Real Madrid elsker stjerner, sier Bendik Eftang til Nettavisen.

Han er redaktør for Real Madrids norske supporterklubb og har stålkontroll på det som rører seg hos den spanske giganten. Snart blir trolig Ødegaard en del av favorittklubbens hans, som tidenes første nordmann.

- Press fra presidenten
Eftang tror press fra omgivelsene, og innad i klubben, kan føre til at Ødegaard snart får muligheten til å vise seg frem på samme lag som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

- Presidenten (Florentino Perez) skal ikke blande seg for mye inn i startoppstillinger, men jeg vil tro det blir press fra media og presidenten om at Ødegaard må få prøve seg, sier han.

- Når tror du vi kan få se Ødegaard i en A-kamp?

KAN BLI TIDENES YNGSTE: Martin Ødegaard tar rekorden hvis han får debutere i løpet av ett år og tre måneder. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

- Jeg håper det kommer et innhopp i løpet av sesongen, og jeg har litt tro på det også. Når det er sagt, spiller Real Madrid knallharde kamper resten av sesongen. Jeg føler meg uansett sikker på at han får et sjansen når Copa del Rey starter neste sesong og vi møter tredjedivisjonslag, men jeg har også tro på at han kan få et innhopp eller to i løpet av denne sesongen, sier Eftang.

Alberto Rivera var 17 år og 114 dager da han debuterte for Real Madrid som tidenes yngste. Ødegaard har dermed god tid på seg til å ta nok en rekord, rettere sagt ett år og tre måneder.

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland maner om edruelighet når det gjelder forventet Ødegaard-debut.

- Det kan være mulig at han får debutere allerede denne sesongen, men vi skal ha litt dempede forventinger til når vi får se ham i aksjon på A-laget. Det er lett å la seg rive med, men vi må nok avfinne oss med at det kan ta lang tid før vi ser ham i aksjon for A-laget, sier Veland til Nettavisen.

Kan debutere siste hjemmekamp
Men han holder likevel døren på gløtt for en debut allerede denne sesongen.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Den eneste lille muligheten jeg ser, er at han får slippe til helt på tampen av La Liga-sesongen hvis alt er avgjort. Hvis Real Madrid for eksempel blir seriemester eller er ute av tittelkampen to-tre serierunder før slutt. Da har de for vane å gi enkelte B-lagsspillere muligheten, og spesielt i siste hjemmekamp slik at publikum kan bli litt kjent med de nye. Og det knyttes ekstra forventinger til Ødegaard, sier Veland.

Real Madrid-supporterleder Eftang tror ikke det er viktig for dem som bestemmer at Ødegaard kommer innpå i en A-kamp og tar rekorden som tidenes yngste «Galactico» gjennom tidene.

- Jeg tror det er noe de alle tenker på, men det er nok mest de som er rundt klubben som er opptatt av det. De som sitter ved roret og tar ut det her, som Carlo Ancelotti, er nok mer opptatt av at Ødegaard jobber hardt og viser potensial.

Begge ekspertene mener det er en fordel at den unge nordmannen er blitt et prestisjeprosjekt for Real Madrid. De vil unngå en ny Neymar-sak denne gangen. Den nåværende Barcelona-stjernen var innom Real Madrid en kort tid som unggutt, men mistrivdes og forlot klubben.

- Ligger mye prestisje i det
Det er viktig for dem at prosjekt Ødegaard lykkes, mener Petter Veland.

PRESTISJEPROSJEKT: Martin Ødegaard. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- De bruker ikke penger og energi på Martin Ødegaard fordi de ikke har noe annet å gjøre. De ser et enormt potensial i gutten og har lyst til å være den klubben som skal forvalte talentet hans og være det beste alternativet for å gjøre ham til en verdensstjerne. Det ligger mye prestisje i det, og jeg vil tro Real Madrid legger litt ekstra i potten for at han skal lykkes. Det blir en stor investering, og det blir en stor prestisjekamp for dem, sier han.

- Samtidig synes jeg Davy Wathne hadde et veldig godt poeng på TV 2 mandag kveld, Real Madrid er en klubb som konstant er på basar og kjøper mange lodd. Til syvende og sist bryr de seg ikke om vinnerloddet har norsk eller spansk pass, bare de trekker vinnerloddet.

- Bendik Eftang mener ingen i Real Madrids historie har opplevd å få den oppfølgingen Ødegaard kan forvente seg?

- Det er enkelte ting ved denne overgangen som fremstår som unikt. De har hentet unge spillere før, men dette blir noe helt annet. De hentet en spiller fra Peru som heter Cristian Benavente, han hadde debutert på landslaget til Peru i en alder av 16. Men der var det aldri noe tvil om at han skulle inn på B-laget, eller først og fremst C-laget, og det var heller ikke i nærheten av denne lønnen og overgangssummen. Det er første gang man ordentlig ser at Real Madrid velger å betale en betydelig sum for en 16-åring, både overgangssum og lønnsutgifter. Det er mye med denne overgangen som er unikt, sier Veland.

Han har selvsagt helt rett.

P.S: Ødegaard har muligheter til å slå flere rekorden hvis han får spilletid i løpet av halvannet år. Alberto Rivera ble tidenes yngste Real Madrid-målscorer da han fant nettmaskene mot Celta Vigo bare 17 år og 114 dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag