RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alex Grimm / Getty / All Over Press

- Kan få jobb igjen umiddelbart

Sist oppdatert:
Vidar Riseth er ikke bekymret for Ståle Solbakkens trenerframtid.

Tidligere bundesligaspiller Riseth er imponert over hvordan Ståle Solbakken har stått imot det enorme trykket som følger med trenerjobben i Köln.

Klubben som torsdag sparket Solbakken fra trenerjobben har skiftet ut 26 trenere på 25 år. 44-åringen fra Grue fikk omtrent ni måneder i Köln før han ble kastet på dør.

Riseth spilte selv nesten tre sesonger i Bundesliga for 1860 München på starten av 2000-tallet. Også den gangen var Köln en klubb som slet i bunnen av tabellen.

- Imponert over Ståle
Solbakkens tidligere kollega fra det norske landslaget bet seg merke i hvor mye mer press det var rundt akkurat den klubben.

- Det var så mye journalister i Köln at man visste ikke hvor alle kom fra. Presset som er rundt den klubben er det tøffeste i hele Tyskland, sier Riseth til Nettavisen.

- Jeg er imponert over Ståle som har stått rakrygget hele tida mens trykket har pågått som verst.

Riseth tror ikke Köln vil få noe løft av å kaste ut Solbakken fra trenerposisjonen.

- Situasjonen blir ikke noe bedre av å sparke Ståle Solbakken. Köln har ikke bra nok lag til å gjøre det bedre, mener Riseth, og påpeker:

- Han har ikke fått inn forsterkninger av betydning siden han kom. Stallen i Köln holder ikke mål.

Retur til FCK?
Riseth og Solbakken har blant annet spilt VM for Norge sammen. Førstnevnte er overbevist om at Solbakken kan finne seg en ny trenerjobb igjen kjapt.

- Jeg kjenner Ståle godt og vet han er en fantastisk trener. Det er helt sikkert mange som vil ha ham. Jeg tror han vil få mange tilbud i dagene som kommer. Kanskje har han fått det allerede i dag, sier Riseth til Nettavisen.

- Han viste både i Norge og i FC København hva han er god for som trener, tilføyer Riseth.

Han tror nettopp FC København kan være blant klubbene som er interessert i å tilknytte seg Solbakkens tjenester.

Nettopp dette ble avkreftet av FC Københavns klubbdirektør Anders Hørsholt på dansk TV 2 sent torsdag kveld. Riseth er likevel trygg på at tilbudene er mange.

- Ståle kan få jobb igjen umiddelbart. Det kan fort skje at han har noe nytt like rundt hjørnet, eller så er det mulig at han velger å avvente litt før han slår til på et tilbud, tror Vidar Riseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere