RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan godt hende vi driter oss ut

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Men Kjetil Rekdal vet hvordan han skal gjøre Aalesund enda bedre.

BRANN - AALESUND 1-2:

ULLEVÅL (Nettavisen): Siden Kjetil Rekdal overtok Aalesund i 2008 har klubben gått til topps i cupen to ganger. I 2009 ble Molde slått og søndag måtte Brann bite i gresset.

I løpet av tiden den tidligere landslagsmannen har vært i jugendbyen har laget også tatt skrittet bort fra å være et lag som tar heisen mellom Tippeligaen og 1. divisjon.

- Et naturlig steg
De siste sesongene har AaFK etablert seg som et lag som kan hamle opp med de fleste i Tippeligaen og med triumfen søndag er AaFK klar for europacup for tredje år på rad.

Nå føler Rekdal det er naturlig at tangotrøyene tar enda et skritt videre og mannen som fylte 43 år på cupfinaledagen tror at medalje i toppdivisjonen kan være et realistisk mål.

- Et naturlig neste steg ville være medalje, ja. Når du er et bunnlag handler det om å slutte å tape. Deretter handler det om å vinne. Så er det om å gjøre å vinne ofte, sier Rekdal.

- Det er også viktig at våre spillere vil vinne. Du må ha den holdningen for å bli god. Det handler om psyke. Får du kjeft og ikke tåler det, vil du ikke tåle stort press, sier treneren.

Rekdal vet likevel at det svinger i fotball og advarer mot at forhåpningene skal skrus altfor høyt.

- Når vi har vunnet noe kommer selvfølgelig forventninger og større press. Det kan godt hende vi driter oss ut. Vi kan også miste sentrale spiller og da må vi begynne på nytt, sier han.

Bort fra «Aarøy-stilen»
En sentral forandring i Aalesund denne sesongen er spillestilen. Før handlet mye om den lange ballen mot Tor Hogne Aarøy, nå er det teknikeren Michael Barrantes som er midtpunktet.

- Da Aarøy dro var det opplagt at vi skulle spille på denne måten. Da var det enkelt å bruke mer tid på Barrantes enn jeg kanskje ville gjort ellers, forteller Rekdal.

- Det klaffet med en gang på La Manga, før vi hadde spilt en eneste kamp. Nå har det blitt til at vi spiller slik. Vi har prøvd andre ting og, men det ser ut til at vi har truffet bra.

Allerede da Aalesund hentet Barrantes sommeren 2010, visste Rekdal at costaricaneren var en spiller han måtte jobbe med.

- Frank Mathiesen dro ned og så ham flere ganger. I tillegg så jeg ham selv på dvd og video. Vi var grundige. Men jeg visste det var en spiller jeg måte bruke tid med, sier AaFK-sjefen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Sto stille og spilte
Den kortvokste midtbanemannen fra Costa Rica herjet tidvis med Brann i søndagens cupfinale og scoret begge målene til tangotrøyene. Barrantes har utviklet seg enormt på kort tid.

- Han var ikke vant til tempoet i Norge og da han kom sto han stille og spilte fotball. Derfor har vi brukt tid på å bygge ham inn i laget og lagt opp spillestilen etter det, sier AaFK-treneren.

- Han er en god pasningslegger og en god målscorer. En klassisk playmaker, slik som ingen andre har i Norge. En typisk nummer 10. En god spiller som alltid finner plass, sier Rekdal.

Aalesund-treneren innrømmer likevel at han godt kunne tenke seg en type som Tor Hogne Aarøy tilbake i laget.

- Ja, jeg skulle gjerne hatt ham her. Vi har for så vidt Sander Post, som kan gjøre den samme jobben, men vi har ikke hatt bruk for ham på en stund, sier Rekdal som nå ønsker en måljeger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Naturlig målscorer
For selv om de oransje har gått til topps i cupen og levert en god sesong i Tippeligaen, har laget også vært litt vel avhengige av Barrantes' fulltreffere. Laget mangler en skikkelig spydspiss.

- Vi har ikke Aarøy lenger, og har på mange måter blitt et mer moderne fotballag. Nå skal vi ut å kjøpe en knallspiss til neste sesong. Midlene til det er der, sier Rekdal.

- Vi er nødt til å skaffe oss en naturlig målscorer. I cupfinalen spilte vi med en forsvarsspiller og en midtbanespiller på topp, sier 43-åringen.

Edvard Skagestad startet kampen på topp for Aalesund, og til tross for at Rekdal var svært godt fornøyd med en jobben han gjorde i 70 minutter, ser treneren nå etter litt andre kvaliteter.

- Om du så Edvard Skagestad i dag, så gjør han en gigantisk jobb, men vi trenger en naturlig målscorer, gjentar AaFK-sjefen.

4698

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere