*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke bry oss om Mini

Foto: Ranheim Fotball

Lille Ranheim til neste runde i kvalifiseringen til Tippeligaen.

06.11.13 15:16

RANHEIM - HAMKAM 2-0:

HamKam var revansjesugne og ønsket å slå tilbake etter 1-4-tapet for Ranheim i Adeccoligaens siste serierunde søndag.

Anledningen onsdag var første runde i kvalifiseringen til Tippeligaen, og selv om differansen ikke ble like stor, var det igjen Ranheim som trakk det lengste strået.

Karl Morten Eek og Kristoffer Lie Løkberg sørget for at vertene fra Trondheim vant kampen 2-0.

Hyller midtstopperne
Målscorer Løkberg, som ikke var kjent som noen stor målscorer under sin tid i Strindheim, var godt fornøyd etter seieren.

- Jeg synes vi gjør det vanskelig for dem. Dem slår en del oppspill mot Gundersen, men Eek og Tronseth står veldig bra bak der, mens vi rydder opp på midtbanen, sier Løkberg til Nettavisen.

I et intervju med Adresseavisen uttalte Mini før sesongen at Ranheim ikke har noen verdens ting å gjøre i Tippeligaen. Nå kan han likevel komme til å finne seg i at det blir en realitet. Løkberg har forståelse for landslagsveteranens uttalelser, men bruker ikke mye energi på det.

- Jeg skjønner hva han mener. Det er klubber som Bodø/Glimt og Stabæk som har tradisjon for å være der oppe. Men vi kan ikke bry oss om hva han mener. Hvis vi vinner kvalikkampene og rykker opp, har vi fortjent det. Det er om å gjøre å ha de beste spillertstallene og trenerteamene - ikke de største tradisjonene.

Rødt kort
Eeks 1-0-scoring kom etter en corner fra Gjermund Åsen. Det utoverskrudde hjørnesparket havnet på første stolpe hos Eek, som stusset ballen i en bue over HamKams keeper og i mål.

En HamKam-spiller klarerte riktignok ballen unna, men da hadde den allerede passert målstreken.

Utgangspunktet ble ikke lettere for HamKam da Aziz Idris fikk sitt andre gule kort for filming etter 69 minutter. Ghaneseren mistet tydelig balansen i en duell, men kunne nok gjort en større innsats for å holde seg på beina. HamKams spillere og trenere sa klart ifra til dommeren hva de mente om avgjørelsen om å vise ut Idris.

Også Løkberg mener utvisningen var streng.

- Jeg synes det er veldig strengt dømt, og det er veldig synd for dem at den kommer. Han mister balansen, faller kanskje litt lett, men det må gå an å vinke spillet videre uten å dømme verken straffe eller filming.

- Ren bonus
Med fire minutter igjen å spille, løp Lie Løkberg gjennom hele HamKam-forsvaret og satte inn 2-0 for vertene, som nå møter Mjøndalen i neste kamp. Nå blir de neste kampene en ren bonus, mener midtbanemannen.

- Hver kamp nå blir en ny bonus. At lille Ranheim spiller kvalifisering til Tippeligaen er stort nok i seg selv.

Vinneren av den kampen møter nummer 14 i Tippeligaen om retten til å spille tippeligafotball i 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.