*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke drible så mye lenger

Foto: (YouTube)

Men Frode Johnsen fortsetter karrieren i Japan.

Frode Johnsen (35) stortrives i den japanske ligaen og har ingen planer om å gi seg som fotballspiller ennå.

35-åringen skrev i høst under en ny ettårskontrakt med sin japanske klubb Shimizu S-Pulse. Telemarkingen føler at den fysiske formen er så bra at han foreløpig ikke har noen planer om å legge fotballstøvlene på hylla.

- Jeg tror jeg kan fortsette som fotballspiller i mange år, men tar én sesong av gangen. Jeg skrev ny kontrakt med Shimizu S-Pulse i høst, og for meg passer det perfekt med en ettårskontrakt. Dette kan være mitt siste år som spiller, men så lenge jeg har det artig så er det umulig å si hvor lenge jeg holder på. Det er godt at jeg ikke trenger å ta stilling til dette før om flere måneder, sier Johnsen, som fyller 36 år i mars, til Telemarksavisa.

- Kroppen fungerer helt utmerket sånn fysisk sett, noe som er glimrende. Jeg ble litt sliten på slutten av forrige sesong, men det gjorde de unge spillerne også. Vi trener mye spenst, og det har gjort meg kvikkere i kroppen – så helsa er det ikke noe i veien med. Jeg er i like bra fysisk form nå som tidligere, sier en ferierende Johnsen til lokalavisen.

Ni mål på ti sjanser?
Seriespillet i Japan ble ferdigspilt i begynnelsen av desember, og etter å ha ledet serien i høst endte S-Pulse på 7. plass til slutt. Johnsen noterte seg for ni scoringer.

- Ni mål på ti sjanser må jeg være fornøyd med, sier Johnsen med et glimt i øyet og fortsetter:

- Vi har mye å gå på når det gjelder innlegg fra kantene, og det er jo inne i boksen jeg har min styrke. Når man snart er 36 kan man ikke drible så mye lenger, sier han.

Den dyktige hodespilleren roser samtidig nivået i Japan.

- Jeg vil tro at de beste lagene i Japan er mye bedre enn alle norske lag, inkludert RBK, sier den tidligere RBK-spilleren.

Avslutter neppe i Odd
23. januar starter oppkjøringen for Shimizu S-Pulse, før sesongen i J-ligaen sparkes i gang 6. mars. Johnsen håper at laget kan ta nye steg denne sesongen.

- Vi mangler litt på organiseringen lagmessig, men har mange unge, gode spillere i troppen. Det er blant annet én som spiller fast på landslaget, så det finnes noe å bygge videre på i klubben, sier skiensmannen som spiller for 17 000 tilskuere i snitt på hjemmekampene.

35-åringen tror ikke han kommer til å spille for Odd igjen i karrieren, men følger med på gamleklubben.

- Det har vært mange utskiftninger siden jeg var i klubben, men Torjus (Hansén) er en god kamerat. Vi har alltid hatt god kontakt. Odd har vært veldig bra etter at de rykket opp igjen til eliteserien, men det trodde jeg også på forhånd. Klart det hadde vært artig og spilt i Odd igjen, men Peter Kovacs har gjort jobben og jeg blir ikke yngre med årene, avslutter Frode Johnsen overfor lokalavisen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.