RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Rosenborgs Alexander Søderlund ble matchvinner etter å ha satt inn 1-0 på straffe.
SCORET: Rosenborgs Alexander Søderlund ble matchvinner etter å ha satt inn 1-0 på straffe. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Kan ikke grine når vi vinner kamper

Rosenborg imponerte ikke, men fikk slitt til seg tre viktige poeng etter en kontroversiell straffeavgjørelse.

ROSENBORG – SOGNDAL 1-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg tok imot Sogndal på et solfylt Lerkendal stadion denne søndagen. Hjemmelaget sto med seks kamper uten tap i Tippeligaen før dagens runde, og måtte fortsette trenden for å holde følge i gullkampen.

Kampen ble tøff for trønderne, og en straffescoring fra Alexander Søderlund var den eneste scoringen publikum ble servert. Rosenborg levde farlig ved flere anledninger, men Sogndal fikk aldri hull på byllen.

Sogndal fikk en scoring annullert i andre omgang, som sannsynligvis skulle vært godkjent. Samtidig var straffesparket som ble tildelt Mike Jensen av det billige slaget.

Fornøyd Perry
Rosenborg trener Per Joar Hansen var fornøyd med tre poeng etter slitekampen mot Sogndal, på en glovarm kveld i Trondheim. Etter kveldens trepoenger står Rosenborg med 30 poeng, og har dermed inntatt andreplassen på tabellen.

- Jeg er veldig fornøyd med tre poeng i dag. Det må ikke være sånn at vi går rundt og griner når vi vinner fotballkamper, det er det alt for mange som gjør. Man kan ikke spille blendende fotball hele tiden, sier Perry til Nettavisen.

- Vi får bare tre poeng, og i dag er jeg imponert over spillerne under de forholdene som var til inngangen på kampen. Da tenker jeg på det nylige tapet mot Sligo Rovers, og det å spille i 30 varmegrader, fortsetter han.

Stille protest
RBKs supportergruppe Kjernen, hadde på forhånd varslet at de ville holde en stille protest mot ledelsen i Rosenborg, og i tillegg stilte de opp med bannere som indikerte deres misnøye. Etter 15 minutter var protesten over, og de satte i gang med å støtte laget sitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STILLE PROTEST: RBKs fans med beskjed til Rosenborgs sportslig leder Erik Hoftun: Legende som spiller - Katastrofe som sportslig leder.


Tore Reginiussen tenkte ikke så mye over protesten fra fansen underveis i kampen, og kalte Kjernen for Norges beste fans.

- Når vi spiller så konsentrer vi oss om det vi skal gjøre. Vi er glade når supporterne støtter oss, da er de Norges beste fans, sier Reginiussen til Nettavisen.

Videre var han fornøyd med tre poeng i dag, i en kamp han så på som en krigekamp.

- Det var viktig med tre poeng og seier i dag. Det var en krig og Lund Hansen redder oss på slutten, oppsummerte RBK-kapteinen.

Billig straffe til RBK
Kampen åpnet med noen småsjanser for begge lag, uten at de var alt for store. Etter et kvarters spill startet Kjernen å synge for laget sitt, og med det begynte Rosenborg å sette et grep om kampen.

Både Riku Riski og Alexander Søderlund hadde avslutninger innenfor sekstenmeteren, uten at det ga uttelling for hjemmelaget. Sogndal var også frampå ved et par anledninger, men de kom aldri til de helt store sjansene.

I det 23. minutt ble Mike Jensen spilt gjennom i feltet og gikk over ende. Dommer Svein-Erik Edvartsen tildelte Rosenborg straffespark, til store protester fra Sogndal-spillerne. Søderlund satte ballen sikkert i mål fra 11-meteren med et kontrollert skudd i hjørnet.

Etter at Rosenborg gikk opp i ledelsen, dabbet intensiteten i kampen ned, og hjemmelaget virket å ha grei kontroll i varmen på Lerkendal. Rosenborg gikk dermed til pause med 1-0, uten å ha imponert nevneverdig.

Olsson: - Vil ikke skylde på dommeren.
Sogndal-trener Jonas Olsson følte laget hans hadde fortjent mer enn null poeng etter kampen, etter at de var nære frampå ved flere anledninger.

- Det er veldig tungt å være så nære. Vi hadde fortjent poeng i dag. Vi viste mye engasjement her, og hadde også målsjansene til å avgjøre det, sier Olsson til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Men Sogndals trener Jonas Olsson ville ikke skylde på dommeren etter 1-0-tapet mot Rosenborg.


Videre mente Olsson at straffen Rosenborg ble tildelt var feil. Likevel ville han ikke skylde på dommeren.

- De fikk en straffe de aldri skulle hatt, men jeg skylder ikke på dommerne, for de gjør så godt de kan. Jeg føler meg heller snytt av spillerne som filmer seg til straffe, utdyper han.

- Hva med den annullerte scoringen, som i ettertid ser ut til å være en dommerfeil?

- Sånn er det bare, avsluttet Olsson.

Sørloth-debut
Rosenborg virket tamme i en periode, og slurvet i pasningsspillet på den siste tredjedelen av banen. De byttet etter hvert innpå Sørloth for Søderlund. Sørloth fikk dermed sin debut i Rosenborg-drakta. Han fikk et godt innhopp, og bidro med energi for hjemmelaget. Han var farlig frampå ved et par anledninger, men det ble bare nesten. Han var likevel fornøyd med debuten etter kampen.

- Det var veldig godt å komme innpå, og få 30 minutter. Vi skal klare å ri unna kampen bedre enn dette, og det ble tøft for oss på slutten, Lund Hansen berget oss der, sier Sørloth til Nettavisen.

Sogndal farlig frampå
Etter hvilen åpnet Sogndal friskt, og kjørte kampen i håp om en redusering. I det 53. minutt kom det en stor dobbeltsjanse til Sogndal. Tim Nilsen snappet ballen fra innbytter Skjelvik i Rosenborg-forsvaret og avsluttet fra åtte meter, men skuddet ble blokkert. På returen fyrte Otoo av rett på keeper, og Rosenborg slapp med skrekken.

Ingen av lagene fikk noe spesielt tak på kampen i andre omgang, men begge lagene hadde mulighetene til å score. Sogndal fikk i tillegg en scoring feilaktig annullert for offside, og hadde dermed ikke marginene på sin side i denne kampen.

RBK fikk sjansen til å punktere kampen på slutten, men Helland skuslet bort muligheten da tre RBK spillere stormet inn imot Sogndals 16-meter.

Gigantsjanse til Sogndal på overtid
Innbytter Brochmann kom alene med keeper på slutten av kampen, men satte ballen på keeper og den påfølgende returen satte han utenfor.

Dermed fikk Rosenborg med seg tre poeng, og klatret opp på andreplass i Tippeligaen, ni poeng bak serieleder Molde. Sogndal holder seg midt på tabellen med sin niendeplass etter dagens runde.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere