RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Kan ikke konkurrere med RBK

Sist oppdatert:
Steinar Nilsen mener han må bygge lag på andre premisser enn sin kollega i Trondheim.

LILLESTRØM – BRANN 3-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): 2009 ble ikke Branns år. Én runde før slutt lever riktig nok et lite håp om en plass i europacupen i 2010, men det er uansett ikke fjerdeplasser Brann-publikummet samler på.

Likevel tør ikke trener Steinar Nilsen love gull og grønne skoger neste år heller.

- Vi kan ikke konkurrere med Rosenborg når det gjelder lønninger og kjøpesummer. Jeg regner egentlig ikke med at jeg får kjøpe noen. Det kommer nok noen nye ansikter inn, men når vi skal forsterke laget fram mot 2010, må vi nok se etter Bosman-spillere eller eventuelt spillere som har kort tid igjen av sine kontrakter, sier Nilsen etter søndagens nederlag på Åråsen.

Tirsdag fikk han budskapet om at Brann går 20 millioner i underskudd i 2009. Og selv om Rosenborg trolig går 30 millioner i underskudd, er det to forskjellige økonomiske verdener de to storklubbene befinner seg i.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Må styrke stallen
For trønderne har økonomiske muskler til å tåle store kortsiktige tap. Ikke minst med tanke på at det de investerer nå kan gi dem muligheten til å stikke et sugerør inn i den aller største pengekisten i europeisk fotball neste høst: Champions League.

Steinar Nilsen legger ikke skjul på at Brann trenger å komme styrket ut av det neste overgangsvinduet for å kunne bli en gullutfordrer neste år. Spesielt må forsvarsleddet styrkes.

Brann må med andre ord være både smarte og heldige.

- Derfor kan jeg først ved inngangen til 2010-sesongen si om vi realistisk sett kan ta opp kampen med Rosenborg i serien, poengterer han.

Huseklepp forsvinner?
Et av de største ubesvarte spørsmålene er om han får beholde får beholde Erik Huseklepp – som følges tett av en hel haug europeiske klubber. Blant annet skal den spanske storklubben Sevilla ha sett ham i søndagens kamp på Åråsen, der han gjorde forarbeidet til Rodolph Austins redusering.

Etter 15 scoringer og 13 målgivende på i Tippeligaen, og med gjennombrudd på landslaget i 2009, er det synd for Brann at Huseklepp bare har et år igjen av kontrakten. Betalingsvilligheten for spillere med så kort tid igjen av eksisterende kontrakter, er lav.

Det betyr at de kan risikere å miste sin juvel for en slikk og ingen ting – eller helt vederlagsfritt, dersom de velger å beholde ham ut hele kontraktstiden av sportslige hensyn.

- Om Erik blir hos oss eller ikke, blir bare spekulasjoner, fastslår Steinar Nilsen – som altså ikke vil spekulere for mye.

I hvert fall ikke før 2009-sesongen er over. Det er den om én kamp, og Brann avslutter serien med hjemmekamp mot seriemester Rosenborg i Bergen neste søndag.

Håp om e-cup
Med seier kan de bli nummer fire på tabellen, forutsatt at Odd Grenland taper borte mot nedrykksklare Bodø/Glimt.

- Det kan være kjempestor forskjell på fjerde- og femteplass hvis Molde vinner cupfinalen, poengterer Nilsen.

Blir det kongepokal på moldenserne, blir det nemlig e-cupspill på laget som blir nummer fire i Tippeligaen – fordi Molde da i prinsippet har sikret seg dobbel plass.

Skal det være noen som helst mulighet, må i hvert fall Brann følge kampplanen vesentlig bedre mot Rosenborg enn de gjorde mot Lillestrøm.

- Vi hadde veldig fokus på defensive dødballer inn mot denne kampen. Så slipper vi inn tre dødballmål. Det skal selvfølgelig ikke skje, fastslår Steinar Nilsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere