RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke lenger velge og vrake

Foto: Getty Images/All Over Press
John Carew har ikke spilt en hel klubbkamp på 422 dager.

Forrige gang John Carew startet en kamp for West Ham, var 17. januar. Forrige gang 32-åringen spilte 90 minutter i en klubbkamp, var 23. februar 2011.

I 2012 har han bare fått fire innhopp i West Ham. Han er ikke engang sikker på en plass på innbytterbenken i londonklubben.

- Sats eller legg opp! råder Vidar Davidsen i et intervju med VG.

- En jobb å gjøre
Davidsen var Carews første klubbtrener på toppnivå da duoen var sammen i Vålerenga i 1997. Han mener at en halvmotivert John Carew ikke vil fungere.

Carew har størstedelen av karrieren sin vært en veldig ettertraktet spiller. Dette har ført ham til klubber som Valencia, Roma, Besiktas, Aston Villa og Lyon.

Nå er det langt vanskeligere å finne en ny klubb.

- Før kunne vi velge og vrake blant veldig mange klubber. Det blir en jobb å gjøre nå, sier Carews agent, Per A. Flod, til VG.

Mange i kulden
Carew er ikke alene om å slite med å få spilletid, viser en oversikt i VG. Erik Huseklepp har fremdeles ikke startet en kamp for Birmingham, som i likhet med West Ham spiller på nest øverste nivå i England. Bjørn Helge Riise er ute i kulden i Fulham.

Og listen med norske landslagsspillere som sliter med å få spille på klubblaget, bare fortsetter:

Daniel Braaten har ikke startet en kamp for Toulouse siden 4. februar. Alexander Tettey har startet to kamper siden oktober. Henning Hauger spiller på B-laget til Hannover, Per Ciljan Skjelbred har kun ett innhopp siden nyttår og Mos Abdellaoue sitter stort sett på benken i FC København.

I tillegg er veteraner som Thorstein Helstad, Fredrik Strømstad og Alexander Ødegaard ute av lagene sine i Frankrike, skriver VG.

Blant utenlandsproffene som var med mot Nord-Irland i Belfast i slutten av februar, er det likevel mange som spiller fast eller noenlunde regelmessig i klubblagene sine.

Lyspunktene
Tom Høgli er ofte å finne på laget til Brugge, Vadim Demidov startet fire kamper på en måned før han fikk en småskade og mistet de to siste til Real Sociedad, Thomas Rogne spiller for Celtic når han er skadefri og Moa Abdellaoue er toppscorer i Hannover.

John Arne Riise er fast på laget til Fulham. Det samme er Brede Hangeland, som sto over kampen i Belfast. Håvard Nordtveit er blitt en nøkkelspiller i Borussia Mönchengladbach og Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen spiller stort sett alltid for henholdsvis FC København og Blackburn.

Både Espen Ruud og Tore Reginiussen er faste på laget til OB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere