*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke miste bakkekontakten av dette

Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIX

Bør dere ikke øke ambisjonene nå, Haugesund?

Haugesund endte foran Viking og Brann i Tippeligaen i fjor. De spilte to ganger uavgjort mot Brann, og endte med én seier og ett tap mot Viking.

I helga viste de at det ikke var en tilfeldighet. Da gikk Jostein Grindhaugs elever til topps i Vestlandsmesterskapet - selvsagt omtalt som VM i lokale aviser. Løv-Ham ble slått 5-0 i semifinalen. Viking ble slått 3-1 i finalen.

Oppturen ser ikke ut til å ha noen ende.

- Kan ikke ta av
- Nå må vi roe oss litt ned, sier spiss Thomas Sørum til Nettavisen.

- Ja, det ser bra ut, men vi er midt i januar. Det er ikke noe poeng i å ta av nå. Vi kan ikke miste bakkekontakten av dette, legger han til.

- Det vi kan lese ut av det er at vi ser ut som et bra fotballag. Fortsatt. Vi henger godt sammen. Akkurat som vi gjorde i hele fjor. Men vi vet ikke hvilken oppladning de ulike lagene hadde til denne turneringen. Vi hadde egentrening dagen før. De andre kan ha trent knallhardt inn mot turneringen, og det kan være grunnen til at vi var friskere i beina. Så nei, vi skal ikke lese så mye ut av dette, sier Lier-gutten.

28-åringen dunket selv inn 11 Tippeliga-mål på 28 kamper i fjor, og sammen med spisspartner Nikola Djurdic (12 mål) dannet han ett av Tippeligaens mest fryktede spisspar. Viking-keeper Rune Jarstein var ikke i tvil om hvem som fortjente spissplassene da han presenterte sitt drømmelag fra Tippeligaen 2010 i Nettavisen.

- Jeg gjør det enkelt. Nikola Djurdic og Thomas Sørum. Jeg vil tro de har imponert hele Fotball-Norge. Mot oss scoret Haugesund også fire mål på bare en omgang. De fortjener spissplassene, sa han før jul.

- Ikke målene som er viktigst
Men Sørum tør ikke love enda flere mål i år.

- Nei, humrer Sørum.

- Du får ikke meg til å komme med noe tall på hvor mange jeg skal score i 2011. Det viktigste er bare å bidra til at klubben plukker mest mulig poeng.

- Helt ærlig?

- Ja. Helt ærlig. Jeg har tre år igjen av kontrakten min her. Jeg har ikke det samme presset på meg til å score. Derfor vil jeg alltid spille ballen videre til en lagkamerat i bedre posisjon - selv om jeg kanskje kunne avsluttet selv også.

Sørum hadde spilt for Strømsgodset i en årrekke - uten å ta det endelige steget mot Norges-toppen - før han har slått gjennom for fullt i Haugesund. Miljøskiftet ble en befrielse, målene kom og nå står han med 34 mål på 57 kamper for Haugesund.

Men hvis noen skulle tro at han det han frykter mest er måltørke - da må de tro om igjen.

- Faktisk ikke. Det viktigste for meg - pri 1 - er rett og slett å holde meg skadefri. Jeg må unngå belastningsskader. Jeg har fått en aha-opplevelse de siste årene på hvor mye viktigere det er å være på tredemølla enn i benkpressen. For meg handler det ellers om å løpe mye intervaller. Grunnfysikken er bra, men jeg må klare å løpe mye. Vi er et hardtarbeidende lag. Det så man i 2010. Det vil man også se kommende sesong.

- Må bli bedre borte
Haugesund står med 24 seirer, 14 uavgjorte og 12 tap på sine siste 50 kamper, og gikk rett fra seier i Adeccoligaen til 6. plass i Tippeligaen.

Men beina virker fortsatt å være godt plantet på jorden.

- Vi har ikke satt noen offisiell målsetting, men det mest fornuftige vil være å kun sikte mot å holde plassen i 2011. Ikke noe høyere. Alt bedre får vi heller ta som en ren bonus. Jostein og vi i spillergruppa var flinke til å holde fokus i fjor. Det var én kamp av gangen og det fungerte. Ellers må vi bli skarpere på bortebane i 2011, sier Sørum.

Han har rett i det.

Det var kun Rosenborg og Vålerenga som var bedre enn Haugesund på hjemmebane i fjor, men det var kun fem lag som tok færre poeng enn dem på bortebane.

Haugesund sesongåpner borte mot Tromsø i Tippeligaen, før de spiller hjemme mot Sarpsborg 08 i den første hjemmekampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag