*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke plyndre Spurs nå

Foto: Getty/All Over Press

Men Erik Thorstvedt tror Harry Redknapp blir landslagssjef.

Onsdag kveld ble det klart at Fabio Capello takket for seg i jobben som engelsk landslagstrener. Nå blir Tottenhams Harry Redknapp lansert som den naturlige erstatteren.

Ringreven har virkelig fått skikk på White Hart Lane-klubben etter at han overtok roret i 2008, men 64-åringen har aldri lagt skjul på at jobben som landslagstrener også frister.

Redknapp har i løpet av karrieren vært manager i Bournemouth, West Ham, Portsmouth to ganger, Southampton og altså Tottenham. Nå kan en enda større oppgave vente.

- Ingen plyndring
Det engelske landslaget har hatt lite suksess siden VM-triumfen i 1966 og etter flere år med italienske Capello, skal nasjonen nå ønske seg en landslagssjef med britisk pass.

Situasjonen er imidlertid langt fra gunstig for Tottenham. Klubben har levert en meget god sesong så langt i Premier League og ligger på tredjeplass, med 50 poeng etter 24 kamper.

Tidligere Tottenham-keeper og Premier League-ekspert i TV 2, Erik Thorstvedt, tror det derfor er halt uaktuelt at 64-åringen forlater White Hart Lane i løpet av denne vinteren.

- Om det skulle skje, tror jeg det ville vært uheldig, men det er usannsynlig. Jeg tror det er uaktuelt at FA skal komme og plyndre en klubb slik i sesonginnspurten, sier han til Nettavisen.

- Det kan hende at han kommer til å gjøre begge deler i vinter. Det er mer sannsynlig. Men de kan ikke forlange at han skal slutte i Tottenham-jobben nå, sier den tidligere keeperen.

Londonklubben er imidlertid ikke spesielt lystne på en løsning der Redknappp får to jobber.

- Det er ikke noe ideelt scenario. Jeg tror at fotballmanagere bør fokusere på den jobben de har for hånden, sier Tottenham-direktør Keith Mills til BBC.

- Det ville vært en utfordring for hvem som helst å passe på to jobber, sier Mills videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Til sommeren
Selv om han ikke tror Redknapp forsvinner nå med en gang, er Thorstvedt sterk i troen på at det blir nettopp Redknapp som til slutt overtar den ledige landslagsjobben.

- Ja, det tror jeg det er stor sannsynlighet for, sier Thorstvedt.

Vidar Edell i den norske supporterklubben «Tottenhams Venner» synes også alle spekulasjonene rundt klubbens manager er frustrerende, men er usikker på hva som kommer til å skje.

- Det vil nok være et veldig stort sprik mellom klubb og landslag. Nå i sesongens siste tredjedel er det viktig med trygghet og stabilitet, så slik sett er dette uheldig, sier han til Nettavisen.

- Tror du Redknapp forlater Spurs?

- Alle har stor sans for Harry og måten han opptrer. Vi er allerede nær ved å oppnå målet for sesongen, men jeg er usikker på hvordan han stiller seg til dette, sier en usikker Edell.

- Ikke bare Redknapp
Thorstvedt på sin side tror det ikke vil være noen katastrofe for Tottenham om Redknapp forsvinner til sommeren. Han mener det handler om å finne den riktige erstatteren.

- Det er flere enn Redknapp som står bak oppturen i Tottenham. Styreformann Daniel Levy er for eksempel en intelligent og lur mann som har gjort mye bra for klubben, sier han.

- Spurs er i en posisjon både økonomisk og troppmessig som gjør de i stand til å tiltrekke gode folk, selv om Redknapp også har vært veldig bra, sier TV 2-eksperten.

- Hva slags type kan ta dette laget videre?

- Først og fremst en god manager. Det betyr ikke så mye hva slags type han er. Det viktigste er at han er bra, sier Thorstvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alastair Grant / Ap

- Sjanseløs uten EM eller VM
- Men det er klart, nå har de blitt godt vant til det avslappede regimet under Redknapp. Så skulle det komme inn en i helt andre enden av skalaen, kan det slå uheldig ut, sier han.

- Så det blir ikke Capello, da?

- Capello har en veldig høy internasjonal stjerne som trener, men med ansvar for England er du er nødt til å vinne EM eller VM.

- Folk som Redknapp og Terry Venables, som har pressen i lomma, har det kanskje litt enklere. Med til syvende og sist er du sjanseløs om du ikke vinner EM eller VM, sier Thorstvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.