- Kan ikke si nei til Chelsea

Foto: Hrvoje Polan/AFP

Tyrkia innser at Guus Hiddink vil forsvinne.

06.06.11 11:59

Carlo Ancelotti ledet Chelsea til dobbelttriumf sesongen 2009/10, da londonklubben vant både Premier League og FA-cupen. Denne sesongen måtte Chelsea nøye seg med andreplass i Premier League.

Manchester United vant ikke bare den engelske toppserien, men slo også Chelsea ut av Champions League i kvartfinalerunden.

Dermed fikk Ancelotti sparken. Det skjedde umiddelbart etter sesongens siste kamp.

- Ønsker å dra
Guus Hiddink - som er en venn av Chelseas mektige eier, Roman Abramovitsj - har vært midlertidig manager i Chelsea tidligere og er storfavoritt til å få jobben på permanent basis denne gang.

Han må i så fall si opp jobben som landslagstrener for Tyrkia. Det kan skje veldig raskt. Ifølge en kilde i det tyrkiske forbundet har man der innsett at Hiddink vil forsvinne.

- Han kan ikke si nei til Chelsea. Vi tror at han ønsker å dra dit, sier kilden ifølge BBC.

Tett forhold
Tyrkia kjemper for å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012 og spilte lørdag 1-1 mot Belgia. Hiddink er imidlertid misfornøyd med at mannen som hentet ham til Tyrkia, president Mahmut Özgener, ser ut til å bli byttet ut som et resultat av presidentvalget 28. juni.

- Hvis Özgener hadde blitt værende, ville Guus sannsynligvis også blitt her. Vi vil forstå at han har ledet sin siste Tyrkia-kamp så lenge Chelsea betaler en kompensasjon, sier BBCs kilde.

Det tyrkiske forbundet har angivelig ikke mottatt en offisiell forespørsel fra Chelsea om å få prate med Hiddink, men venter en slik forespørsel denne uka. Nederlenderen har ett år igjen av kontrakten med det tyrkiske forbundet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.