Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke være bekjent av dette

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Nå skal U21-landslaget vinne fotballkamper.

Det norske U21-landslaget har ikke imponert de siste årene. Det har kun blitt seks seirer på 22 kamper siden sommeren 2008. A-landslaget har avansert fra 59. til 12. plass med Egil Drillo Olsen i samme periode, men U21-landslaget har falt som en stein.

Nå rangeres de langt bak de beste i Europa.

Det vil Per Joar Hansen gjøre noe med.

Tenker annerledes
Fjorårets Ranheim-trener mener det er blir en retningsforandring med ham som U21-trener. Nå handler det først og fremst om å vinne kamper. Å utvikle spillere til A-landslaget er ikke lenger det aller viktigste. Det får komme som en konsekvens av det første.

- Kall det gjerne en retningsforandring. Vi må vinne kamper. Vi kan ikke være bekjent av å være nederst på nivå tre eller på nivå fire i Europa, sier Hansen til Nettavisen.

- Vi må rett og slett jobbe oss opp. Vi må lære oss å vinne. Det begynner allerede nå i februar. Mot Portugal, fortsetter han.

Hansen kan ikke garantere noe, men med spillere som Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Abdisalam Ibrahim, Håvard Nordtveit, Marcus Pedersen, Thomas Rogne og Harmeet Singh i troppen, så bør det være muligheter for forbedringer.

Ingen garantier
Et av grepene for å få Norges største talenter tilbake i Europa-toppen er ekstra mange kamper mot internasjonal motstand. De neste månedene skal U21-landslaget blant annet møte Portugal, Sverige og England

- Hvor mange av dine spillere bør være aktuelle for A-landslaget i et eventuelt EM-sluttspill neste sommer?

- Det er det umulig å forutse, men talentene er i alle fall mange, sier Hansen og ramser opp spillerne Nettavisen allerede har nevnt i denne saken.

- Hvor mange seirer skal du ha på de seks treningskampene fram til august?

- Jeg har ikke satt noe mål, men ja, det handler om å lære å vinne allerede nå, sier han.

Norge møter altså Portugal, Belgia, Østerrike, Sverige, England og Skottland i treningskamper før EM-kvalifiseringen starter til høsten. Da skal Hansens menn kjempe om en plass i EM-sluttspillet for U21-lag i 2013.

Her ser du hele den norske U21-troppen til kampen mot Portugal 8. februar.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!