*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke være bekjent av dette

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Nå skal U21-landslaget vinne fotballkamper.

Det norske U21-landslaget har ikke imponert de siste årene. Det har kun blitt seks seirer på 22 kamper siden sommeren 2008. A-landslaget har avansert fra 59. til 12. plass med Egil Drillo Olsen i samme periode, men U21-landslaget har falt som en stein.

Nå rangeres de langt bak de beste i Europa.

Det vil Per Joar Hansen gjøre noe med.

Tenker annerledes
Fjorårets Ranheim-trener mener det er blir en retningsforandring med ham som U21-trener. Nå handler det først og fremst om å vinne kamper. Å utvikle spillere til A-landslaget er ikke lenger det aller viktigste. Det får komme som en konsekvens av det første.

- Kall det gjerne en retningsforandring. Vi må vinne kamper. Vi kan ikke være bekjent av å være nederst på nivå tre eller på nivå fire i Europa, sier Hansen til Nettavisen.

- Vi må rett og slett jobbe oss opp. Vi må lære oss å vinne. Det begynner allerede nå i februar. Mot Portugal, fortsetter han.

Hansen kan ikke garantere noe, men med spillere som Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Abdisalam Ibrahim, Håvard Nordtveit, Marcus Pedersen, Thomas Rogne og Harmeet Singh i troppen, så bør det være muligheter for forbedringer.

Ingen garantier
Et av grepene for å få Norges største talenter tilbake i Europa-toppen er ekstra mange kamper mot internasjonal motstand. De neste månedene skal U21-landslaget blant annet møte Portugal, Sverige og England

- Hvor mange av dine spillere bør være aktuelle for A-landslaget i et eventuelt EM-sluttspill neste sommer?

- Det er det umulig å forutse, men talentene er i alle fall mange, sier Hansen og ramser opp spillerne Nettavisen allerede har nevnt i denne saken.

- Hvor mange seirer skal du ha på de seks treningskampene fram til august?

- Jeg har ikke satt noe mål, men ja, det handler om å lære å vinne allerede nå, sier han.

Norge møter altså Portugal, Belgia, Østerrike, Sverige, England og Skottland i treningskamper før EM-kvalifiseringen starter til høsten. Da skal Hansens menn kjempe om en plass i EM-sluttspillet for U21-lag i 2013.

Her ser du hele den norske U21-troppen til kampen mot Portugal 8. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag