*Nettavisen* Sport.

- Kan krysse av ett av målene i livet mitt

Foto: Michael Steele / Getty Images / All over Press (2011 Getty Images)

Nicki Bille Nielsen får trolig sjansen fra start for Danmark.

14.10.13 10:41

Danmark depper, men for Nicki Bille Nielsen blir møtet med Malta en gyllen mulighet.

Italias overtidsscoring i Parken fredag knuste langt på vei danskenes håp om billett til neste sommers VM-sluttspill i Brasil. Ikke rart mange henger med hodet hos broderfolket i sør.

Nicki Bille Nielsen er imidlertid supertent foran tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Malta i Parken. RBK-spissen får etter all sannsynlighet sjansen fra start.

- I så fall kan jeg krysse av et av målene mine i livet. Det første målet var debuten, men den store drømmen har alltid vært å spille i rødt og hvitt i Parken. Jeg håper det kommer til å skje, sier Bille til den danske storavisen BT.

25-åringen fikk sin debut i landslagsdrakta i privatlandskampen mot Polen i august – og nylig fikk han sjansen fra start i VM-kvalifiseringskampen borte mot Armenia.

Bendtner ute
Nå tyder altså alt på at han står foran debuten fra start i Parken. Bakgrunnen er først og fremst at tomålsscoreren fra 2-2-kampen mot Italia fredag, Nicklas Bendtner, er ute med karantene.

Brøndby-spiss Simon Makienok, som kom inn for nevnte Bendtner fredag, er i tillegg skadet og sendt hjem fra den danske leiren. Dermed ligger veien åpen for Bille – som har figurert i startoppstillingen på trening de siste dagene.

RBK-spissen bekrefter at han har fått gode tilbakemeldinger fra landslagssjefen.

- Morten Olsen og jeg snakket sammen nylig. Før kampen mot Italia kom han bort og tok tak i meg. Han sa at jeg skulle vite at de var fornøyde med prestasjonen min mot Armenia, sier Bille.

Lover målfeiring
25-åringen benytter gjerne sjansen mot Malta til å legge inn aksjer om fornyet tillit ved neste korsvei.

- Jeg er helt klart motivert. Det er noen spillere som skal inn og bevise at de tilhører på laget. Det gjelder også meg. Jeg er absolutt ikke selvskreven, så kamper som denne betyr mye for meg, sier dansken.

Han vil gjerne oppildne lagkameratene.

- Det vil jeg alltid, og jeg innbiller meg at det smitter over når de ser energien, aggressiviteten og presset mitt. Samtidig er det også viktig å få i gang publikum fra start av, og det kan jeg bidra til, sier Bille – og lover fest dersom han finner veien til nettmaskene

- Jeg elsket en spiller som Filippo Inzaghi. Uansett om han gjorde 5-0, så var det et mål, og det er jo det som teller for en spiss. Derfor gikk han fullstendig amok, og det er jo kult, sier RBK-spissen.

Syltynt VM-håp
At danskene skal klare å kvalifisere seg for VM-sluttspillet neste sommer, synes imidlertid ikke spesielt sannsynlig. Morten Olsens menn må slå Malta – samtidig som Bulgaria gir bort poeng hjemme mot Tsjekkia – for å bli nummer to i gruppa.

Samtidig behøver heller ikke det være nok. Danmark kan veldig fort bli svakeste toer – og dermed falle utenfor omspillet.

Teorien som holder liv i det danske VM-håpet er følgende: Andorra og Estland må vinne sine respektive kamper mot henholdsvis Ungarn og Romania, samtidig som at Nederland må slå Tyrkia med minimum fire mål.

Ikke rart danskene fortviler. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.