- Kan skape Norges beste fotballsatsing

SER FREM TIL GJENFORENING: De to tidligere TV 2-profilene Jon Hartvig Børrestad (t.v.) og Kristian Oma vil trolig bli gjenforent med kanalen, etter at TV 2 nå kjøper opp C More. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

SER FREM TIL GJENFORENING: De to tidligere TV 2-profilene Jon Hartvig Børrestad (t.v.) og Kristian Oma vil trolig bli gjenforent med kanalen, etter at TV 2 nå kjøper opp C More. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Duoen som forlot TV 2 for konkurrenten C More ser frem til gjenforening med sin tidligere arbeidsgiver.

TV 2 har kjøpt opp C More Norge og henter blant annet Tippeligaen tilbake. Det ble klart mandag.

Nå melder kanalen at de ønsker en ny storsatsing på den norske eliteserien.

- Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2. Han varsler at TV 2 ønsker å bidra til et nytt løft for norsk fotball, og vil utvide og ytterligere satse på den redaksjonelle dekningen av fotballen når TV 2 nå kan presentere et komplett tilbud av Tippeligaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEDER TIPPELIGASENDINGENE PÅ TV 2: Davy Wathne. Foto: (Farsund Avis/TV 2 Sporten)

Davy Wathne har ledet tippeligasendingene til TV 2 i en årrekke, det vil han trolig gjøre kommende sesong også.

- Jeg har ikke hørt noe annet, sier Davy Wathne til Nettavisen, men presiserer at det ikke er opp til ham å bestemme hvem som skal lede disse sendingene.

Hvis konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet av C More vil alle deres ansatte bli TV 2-ansatte, det bekrefter sports- og nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, overfor Nettavisen.

LES OGSÅ:TV Norge-sjef vil stoppe TV 2-oppkjøpet

- Sitter stille
De tidligere TV 2-profilene Jon Hartvig Børrestad og Kristian Oma har ledet tippeligasendingene til C More, gjennom produksjonsselskapet Monday.

Om Børrestad og Oma, som gikk til konkurrenten, vil få fremtredende roller i TV 2s fotballsendinger gjenstår å se.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV 2s sports- og nyhetsredaktør: Jan Ove Årsæther. Foto: Håvard Solem, TV 2

LES OGSÅ:Dette sier TV 2 om nye Sumo-priser

Årsæther ønsker ikke å si så mye om dette til Nettavisen nå. Han forteller at de nå venter på en godkjennelse fra konkurransetilsynet før de foretar seg noe mer.

- Det å gjøre endringer før en godkjenning fra konkurransetilsynet er på plass er ikke mulig. Vi sitter stille til det har kommet i orden, forteller Årsæther til Nettavisen.

- Vil Davy Wathne fortsette å lede tippeligasendingene til TV 2?

- Ingenting er avklart. Vi venter som sagt på en godkjenning fra konkurransetilsynet før alt kommer på plass.

- Vil de tidligere TV 2-profilene som har gått til C More få noen fremtredende roller i fotballdekningen til TV 2?

- Vi har ikke hatt tid til å se på dette. Nå har vi akkurat landet en avtale med C More, som har tatt lang tid å få på plass. Det jeg kan si er at hvis oppkjøpet blir godkjent vil de ansatte i C More bli ansatt av TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENNENDE MED TV 2-OPPKJØP: C Mores Jon Hartvig Børrestad har god tro på at TV 2 og C More sammen kan få på plass Norges beste fotballsatsing. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Norges beste fotballsatsing
Jon Hartvig Børrestad, som har ledet tippeligasendingene til C More gjennom produksjonsselskapet Monday, mener TV 2s oppkjøp er veldig bra.

- Det er veldig spennende. Det blir Norges beste fotballsatsing, forteller Børrestad til Nettavisen.

Han er ikke direkte ansatt av C More, og vil ikke automatisk bli ansatt av TV 2 hvis oppkjøpet blir godkjent av konkurransetilsynet.

Børrestad har ikke hatt noen dialog med TV 2 på hva han eventuelt skal gjøre for kanalen. Den tidligere TV 2-profilen er imidlertid helt klar på at en sammenslåing av C More og TV 2s tippeligasatsing vil føre til Norges beste fotballsatsing.

- I og med at jeg er ansatt for produksjonsselskapet Monday vil ikke oppkjøpet ha noe å si for min del, hvis man ser det på den måten. Jeg er imidlertid sikker på at vår kompetanse, slått sammen med kompetansen i TV 2, vil gi Norges beste fotballsatsing, sier Børrestad, og fortsetter:

- Det er for tidlig i prosessen å si hva som eventuelt blir min rolle. Vi skal lage tippeligasendinger for C More ut 2015. Det vil heller ikke være jeg som vil ta en eventuell dialog med TV 2 på dette, avslutter 37-åringen, som er sikker på at han får et godt samarbeid med sin tidligere arbeidsgiver.

- Er positiv
Tidligere TV 2-profil Kristian Oma, som nå er sjef for produksjonsselskapet Monday, er også sikker på at de vil få til en god tippeligasatsing med TV 2. Oma var også med på å hente Børrestad bort fra TV 2 i slutten av 2012.

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE TIL TV 2? C Mores fotballsjef Kristian Oma. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Førsteinntrykket er at det blir en vitamininnsprøytning for Tippeligaen. Det er veldig mye positivt som kommer ut av en slik avtale.

- Er dere skuffet over at dere ikke har klart å holde seertallene for Tippeligaen oppe?

- Den store forskjellen mellom C More og TV 2 er at TV 2 kan lage mye mer oppmerksomhet rundt de store kampene. De kan pumpe ut stoff på både nyhetskanal, sportskanal og ikke minst nettsiden deres. Den muligheten har ikke vi, forteller han, og fortsetter:

- Vi har gitt et meget bra kampprodukt, men ikke klart å holde oppe det trykket som TV 2 klarer, sier Oma.

LES OGSÅ:Dette sier TV 2 om nye Sumo-priser

Han forteller at de kun har hatt en uformell dialog med TV 2 om videre tippeligasatsing, men håper på mer avklaring om de store tingene innen kort tid.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.