RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan slutte å snakke om nedrykk

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Dag Eilev Fagermo mener Odd langt på vei sikret plassen med den sterke borteseieren over Vålerenga.

VÅLERENGA - ODD GRENLAND 0-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): De fleste ventet at Vålerenga, som hadde tre strake seirer før onsdagens kamp, skulle ta en komfortabel seier hjemme mot Odd Grenland.

Bortelaget kom imidlertid til Ullevaal stadion med en klar plan. Odd lå dypt og nektet Vålerengas kreative spillere rom. Planen fungerte til punkt og prikke, og da Freddy dos Santos scoret selvmål, var det prikken over i-en for Oddrane.

- Det var en veldig viktig seier. Et langt skritt mot ny kontrakt, sier Odd-kaptein Morten Fevang til Nettavisen etter kampen.

Tolv poeng foran
Trepoengeren mot Vålerenga gjør at Odd nå har 29 poeng, noe som er tolv poeng mer enn Start, som innehar den siste nedrykksplassen.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener Odd nå kan slutte å se nedover på tabellen.

- Jeg tror vi kan slutte å snakke om nedrykk nå. Jeg sier ikke at 29 poeng holder, men vi skal spille åtte kamper til. Jeg vil tro vi tar noen poeng i de, sier Fagermo.

Odd-treneren følger opp med et kontant ja, da han blir spurt om Odd har sikret plassen.

Mareritt for dos Santos
Odds seiersmål kom etter 71 minutter. En corner ble slått inn mot femmeteren og ballen traff beinet til Freddy dos Santos, noe som satte Lars Hirschfeld ut av spill.

Etter kampen var det en nedbrutt dos Santos som møtte pressen.

- Det er marerittet for alle fotballspillere det – og bli matchvinner for motstanderlaget, sier forsvarsspilleren til Nettavisen.

- Sånn er det når man har blitt gammel og treig – man rekker ikke å reagere. Det var klønete, legger han til.

Les også: VIF tapte etter Dos Santos-tabbe

Freddy dos Santos legger opp etter denne sesongen. Han håper å kunne bli matchvinner for sitt eget lag en gang før han legger støvlene på hylla.

- Ja, vi spiller mot Lillestrøm på søndag. Det hadde vært helt strålende å score da, uttaler 34-åringen til Nettavisen.

- God plan
Selve kampen var sjansefattig og en heller kjedelig affære. Det var mye på grunn av Odds defensive plan.

- Vi stengte rommene til Pall Gunnarsson og Fellah, brukte spissen til å sperre midtstopperen de sender opp og backene lå tett. Vi klarte ikke helt å straffe de på kontringer i førsteomgang, men i andre var vi bedre, forklarer Dag Eilev Fagermo, som innrømmer at kampen ikke var veldig severdig.

- Den var nok dritkjedelig. Det var jo ikke noen sjanser. Men nå er vi på et sted der vi må klore oss til poeng, så da blir det sånn. Det var ikke vår jobb å underholde i dag, sier Odd-trenden.

Morten Fevang uttaler at Odd nå kan slappe av litt i de neste kampene etter seieren, og at taktikken skal ha sin del av æren for det. Fevang mener imidlertid at Odd burde opptre annerledes på hjemmebane.

- Det var en god plan i dag. For oss blir det sånn på bortebane, men når vi spiller hjemme må vi tørre mer. Spiller vi sånn som vi gjorde i forrige kamp mot Fredrikstad, så kan det bli mye poeng fremover, sier midtstopperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere