*Nettavisen* Sport.

- Kan snart sykle og jogge

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

John Arne Riise regner med å være klar til Norges kamp mot Kypros.

13.09.10 13:09

John Arne Riise møtte mandag pressen for første gang siden han falt bevisstløs om på Ullevaal under treningen før landskampen mot Portugal.

Hjernerystelsen var alvorlig, og Riise måtte overnatte på sykehus. Nå håper Riise på et snarlig landslagscomeback, etter et besøk hos landslagslege Thor Einar Andersen.

- Ting ser bra ut. Det er bare en uke siden det skjedde. Jeg har gjort et par tester med Thor Einar, ting ser bra ut, sier Riise til TV 2 Nyhetskanalen.

Kypros - ikke noe problem
8. oktober spiller Norge sin neste EM-kvalifiseringskamp borte mot Kypros. Der håper Riise å kunne bidra.

- Jeg føler at jeg er i rute. Det ser bra ut. Jeg kan sykle og jogge snart, så får vi se. Jeg ser ikke Kypros-kampen som noe problem, sier Riise ifølge VG Nett.

Venter med Roma-retur
Fotballforbundet har ikke villet sende Riise hjem til Roma før symptomene er helt borte.

- Vi har sagt til Roma at når han er symptomfri er han klar for å dra tilbake. Tanken er at jeg skal sjekke ham igjen på torsdag, så tar vi en vurdering. Sannsynligvis kan han reise hjem i slutten av uka, sier Thor Einar Andersen til TV 2.

Riise selv er forsiktig, og vet at en hodeskade ikke er til å spøke med.

- Jeg vet at dette ikke er som en ankel- eller kneskade hvor jeg kan pushe meg selv for å komme tilbake tidlig. Her må jeg ta alle forholdsregler og gjøre det som er riktig, sier Riise til TV 2 Sporten .

- En støkk
Riise ble liggende livløs med spasmer etter en hodeduell med Espen Ruud på Norges siste trening før 1-0-seieren mot Portugal forrige uke. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse, og der ble det konstatert en kraftig hjernerystelse.

- Det var ikke noe gøy å se at det ikke gikk bra med ham. Det setter en støkk i deg, og er rett og slett ekkelt. Jeg skjønte ikke hvor alvorlig det var med en gang, sa Ruud til Nettavisen etter episoden.

- Men det var en fair duell. Jeg føler meg ikke som noen syndebukk. Det ble slått en langpasning opp mot meg, og han traff meg på en uheldig måte i skulderen, sa Ruud.

Takket Enerly
Etter hendelsen benyttet John Arne Riise bloggen sin til å takke for støtten han hadde fått. Blant de som ringte var Dagfinn Enerly, som brakk ryggen i en Tippeliga-kamp for en del år siden. Selv om Riise sov da oppringningen kom, satte han voldsomt pris på den.

«Når jeg er litt mer oppegående og klar i hodet skal jeg selvfølgelig ringe han tilbake. Vil aldri glemme at du ringte meg Dagfinn!» skrev Riise.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.