RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ta lengre tid enn vi ser for oss å komme til VM

GLEDER SEG TIL VM: Kjetil Rekdal har spilt i to VM-sluttspill for Norge.
GLEDER SEG TIL VM: Kjetil Rekdal har spilt i to VM-sluttspill for Norge. Foto: Imago/colorsport (All Over Press)
Kjetil Rekdal holder ikke pusten mens han venter på at Norge skal kvalifisere seg for VM igjen.

Vi har bedt Vålerengas trener Kjetil Rekdal svare på ti kjappe spørsmål om fotball-VM. Rekdal deltok selv i VM som spiller i 1994 og 1998. Han ble matchvinner både mot Mexico i 1-0-seieren i 1994 og mot Brasil i 2-1-seieren i 1998.

Disse to scoringene gjør Kjetil Rekdal til Norges mestscorende spiller i VM-sluttspill.

1. Hva husker du best av egne opplevelser i VM?

- Det må være seieren mot Brasil i 1998. Vi var nødt til å vinne og klarte det på den måten vi gjorde. Det er vanskelig å komme utenom den seieren.

2. Har du en historie fra VM som ikke er blitt kjent tidligere?

- Det er såpass lenge siden jeg var med, så det er ikke lett å komme på noe. Jeg husker ikke noe spesielt akkurat nå.

3. Hvem vinner VM?

- Det er vanskelig å komme utenom Brasil. De har hjemmebane, og hvis vi ser på historien vinner ikke europeiske lag VM-sluttspill utenfor Europa. Det blir naturlig å tro på Brasil, selv om Argentina sikkert kan være med å blande seg og Tyskland sikkert også når langt.

4. Hva gleder du deg mest til i årets VM?

- Å se hvordan fotballen har utviklet seg med tanke på spillestiler og nye generasjoner som er kommet til. Det er alltid noen som overrasker i et VM, og det er en del land vi ikke vet så mye om. De største favorittene vil alltid være med å prege et VM, men jeg gleder meg like mye til å se de mindre nasjonene.

5. Hvilke spillere kommer vi til å snakke mest om som de beste etter VM?

- Siden jeg tror at Brasil vinner, så er det naturlig å tenke at Neymar kommer til å være den spilleren vi vil snakke mest om.

6. Hvem er tidens beste VM-spiller?

- Det har vært mange store spillere gjennom tidene. Pelé var jo den store spilleren før min tid. Etter ham har vi hatt Diego Maradona, Zinedine Zidane og flere tyskere som har vært veldig gode. Men om jeg skal plukke ut én må det bli Maradona. Han var størst da jeg vokste opp.

7. Hvem er tidenes beste norske VM-spiller?

- Det er mye vanskeligere å svare på. Da jeg spilte var det ingen av oss som hadde noen topp i et VM-sluttspill, og dem som spilte i 1936 har jeg bare lest om. Det er ingen som skiller seg klart ut sånn som jeg ser det.

8. Hvor mye skal du se av VM-kamper på TV?

- Akkurat nå har jeg ingen peiling. Jeg skal se en del og også jobbe litt med VM for VGTV, så jeg må jo følge med. Men å si eksakt hvor mye blir helt umulig. Det er andre tider enn da jeg var barn og kunne se absolutt alt. Nå har jeg familie og en jobb som tippeligatrener å ta hensyn til. Jeg kommer sikkert til å få med meg høydepunkter fra de kampene jeg ikke får sett. Men jeg skulle gjerne hatt tid til å se alt sammen.

9. Hva synes du om alle protestene og demonstrasjonene mot Brasil-VM i hjemlandet?

- Politikk er ikke det jeg uttaler meg mest om, men det er definitivt ikke bra med uro. Jeg har forståelse for begge sider i saken, men demonstrasjonene må foregå i kontrollerte former. VM bør bli gjennomført uten stygge episoder.

10. Tror du Norge noen gang kommer til et VM-sluttspill igjen?

- Vi må ha troa på at det, men det kan ta lengre tid enn vi ser for oss. Nå har vi lagt om til en litt annerledes kurs i det siste. Det blir viktig å treffe med strategien i tida framover. Og når vi først er i nærheten av å kvalifisere oss må vi være kapable til å takle det. Jeg er ikke kjempeoptimist, men jeg jobber jo med dette. Vi skal utvikle spillere som er gode nok til å spille i VM, men vi må også være nøkterne. Det krever enormt mye for at en nasjon som Norge skal komme til et VM-sluttspill. Det vil komme nye kvalifiseringer der vi er nære, det har jo skjedd flere ganger siden vi var i VM sist, men vi har ikke hatt den siste vinnerviljen og offerviljen når det drar seg til. Den må vi ha. Det er helt avgjørende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere