*Nettavisen* Sport.

- Kan være ferdig i Southampton

Foto: Paul Thomas (2013 Getty Images)

Fullt kaos i Premier League-klubben.

15.01.14 16:49

Klubbformann Nicola Cortese og manager Mauricio Pochettino kan være på vei bort fra Southampton.

Cortese får mye av æren for at Southampton har tatt steg fra nivå tre i engelsk fotball til Premier League.

Ifølge Sky Sports har Cortese levert inn skriftlig oppsigelse. Den 45 år gamle italieneren samarbeider angivelig dårlig med Liebherr-fondet som har kontrollen over klubben.

Siden 2009 har Cortese vært arbeidende formann. Han skal være ønsket av den italienske storklubben Milan, som har slitt voldsomt denne sesongen.

Redusert odds
Ifølge lokalavisen Southern Daily Echo er trolig Corteses tid i «Soton» over i løpet av noen dager. Det kan også gjøre at manager Pochettino, som erstattet Nigel Adkins midtveis i forrige sesong, også forsvinner.

41-åringen antydet i mai at han ville forsvinne dersom Cortese skulle slutte i klubben. Spillselskapet William Hill har kuttet oddsen fra 14/1 til 7/4 på at Pochettino er neste manager som skiller lag med en klubb.

– Oddsen antyder at Mauro Pochettino kan forlate sin post umiddelbart, sier William Hill-talsmann Rupert Adams.

Fikk kjeft
Cortese overtalte den tyske industrimagnaten Markus Liebherr til å kjøpe økonomisk kriserammede Southampton i 2009. Da var klubben satt under administrasjon. Liebherr døde i august 2010. Siden har etterkommerne hatt kontrollen over klubben.

Det vanket kjeft da Cortese gikk inn for å bytte ut Adkins med Pochettino forrige sesong, men i takt med stadig bedre resultater har kritikken stilnet. Også på overgangsmarkedet får Cortese mye ros. Spillere som Rickie Lambert, Jay Rodriguez, Victor Wanyama og Dani Osvaldo er blant de mest spennende spillerne som er ankommet klubben fra sørkysten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.