- Kanskje Hangeland på benken

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Drillo harselerte med norsk presses stadige mas om å få inn flere unggutter.

REYKJAVIK (Nettavisen): Marcus Pedersen. Harmeet Singh. Mohammed Fellah. Håvard Nordtveit. Vegar Hedenstad. Markus Henriksen.

Ville fjernet hele a-laget
Lista kan gjøres omtrent så lang du bare vil, det mangler ikke på unge spillere som pressen har foreslått for Egil Olsen.

- Jeg gjorde faktisk en opptelling på det der, sier Drillo til Nettavisen.

- Det viste seg at skulle jeg ha tatt dem inn alle sammen, så hadde jeg ikke kunne ha med en eneste av dagens a-lagsspillere. Kanskje hadde Brede fått plass på benken, men bare kanskje, sier landslagssjefen galgenhumoristisk.

Eksempel på mas: - Drillo bør teste Markus (18)

- Ingen gode nok
Han er nemlig veldig klar på at det er kun én ting som gjelder – her skal det beste mannskapet tas ut. Dessuten – han levner liten tvil om at han har god kontroll på de mange, gode ungguttene som kommer opp på de aldersbestemte landslagene.

- I motsetning til dere i pressen, så ser vi faktisk på U21-landslaget, jeg kan ikke fatte at pressen ikke gjør det, sier Drillo med et kraftig spark mot en samlet, norsk pressestand.

- Jeg har også god kontakt med treneren deres (Tor Ole Skullerud, red.anm), og han gir meg selvsagt beskjed om noen er klare for a-landslaget. Det er det ingen som er ennå, understreker 68-åringen.

Et passe, ungt landslag
Og selv om han innrømmer at spillere som Nordtveit og Henriksen er «i vannskorpa», stresser likevel ikke landslagssjefen med å hente inn unggutter bare for å hente dem inn.

- Jeg synes ikke vi har noe spesielt gammelt landslag, jeg tror vi er på omtrent det samme nivået som de fleste andre land.

- Vi har et par eldre, rutinerte spillere, men ellers er det en god blanding uten at snittalderen blir for høy, mange av spillerne våre er i 20-årene, understreker Drillo overfor Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.