RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kanskje jeg er blitt litt kjendis

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Sist oppdatert:
Livet har tatt en brå vending for talentfulle Valon Berisha.

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): Valon Berisha (18) opplever en kometkarriere i norsk fotball. I 2011 etablerte han seg på Vikings A-lag, spilte seg inn på Norges U21-landslag og kronet året med å bli tatt ut til Drillos Thailand-tropp, som den yngste av landslagssjefens utvalgte.

Man kan trygt si at livet har tatt en brå vending for stavangergutten.

- Jeg merker at livet har forandret seg. Folk er blitt mer oppmerksomme på meg, både på og utenfor banen, forteller Berisha til Nettavisen i Thailand.

Han stiller gladelig opp på et bilde sammen med en elefantstatue som står utstilt der landslaget holder sitt pressetreff.

- Kanskje litt kjendis
Men selv om livet er blitt annerledes, føler han ikke at han er blitt en kjendis. I hvert fall ikke på landsbasis.

- Kanskje jeg er blitt litt kjendis i Stavanger. Nå er det ofte at ukjente folk hilser på meg på gaten, noe som bare er hyggelig. Det som har endret seg mest er oppmerksomheten fra media. Nå er det blitt mye – for å si det sånn. Men det går bra. Det er jo et tegn på at man gjør det bra, sier Berisha.

Han er nå i den alderen hvor mange norske spillere erfaringsmessig stagnerer i utvikling. Det er han fullstendig klar over selv, men frykter ikke at det samme skal skje med ham.

- Jeg vet at det er en terskel som må forseres på dette stadiet. For min egen del tenker jeg bare på å hele tiden bli bedre på alle områder. Så får vi se hvor det ender, sier unggutten.

Frykter ikke Drillo-stilen
Han kommer til å få sin landslagsdebut i Thailand, for Drillo har lovet å gi samtlige spillere noen minutter på banen.

Til tross for at Drillo har en fotballfilosofi som ikke alltid gagner de som liker å holde ballen langs bakken, tror Berisha at han kommer til å trives under landslagssjefens vinger.

Han er ikke redd for at han skal bli løpende rundt og kikke opp på ballen i Bangkok.

- Jeg tror jeg passer bra inn i Drillos 4-3-3 formasjon. Og det spiller egentlig ingen rolle hvor jeg spiller på banen. Jeg kan bekle flere posisjoner. Jeg synes Drillo lar meg spille på min måte – på det jeg er best på – én mot én-dueller, og det å spille av folk gjennom driblinger eller smarte trekantspill, spår Berisha.

Utenlandsdrøm
Som troppens yngste, og en av Norges mest lovende spillere, er det naturlig å ha større mål enn Tippeligaen.

- Blir du skuffet om han ikke er i utlandet om fem år?

- Wow, fem år – det er lang tid. Ja, jeg er skuffet om jeg ikke har lykkes med utenlandsdrømmen om fem år. Mitt personlige mål er å komme meg ut i løpet av ett eller to år. Premier League er hoveddrømmen, men mange lag i Serie A, La Liga og Bundesliga er også attraktive, avslutter den ambisiøse unggutten.

Slik er Norges program i Thailand:
Danmark - Norge, søndag 15. januar klokken 10.10.
Thailand - Norge, onsdag 18.januar klokken 13.00.
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, lørdag 21. januar 10.30.

Alle kampene spilles på Ratchamangala National Stadium i Bangkok og sendes direkte på TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere