*Nettavisen* Sport.

- Kast ut idiotene

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Daniel Nannskog irritert på Rune Almenning Jarstein og forbannet på egne fans.

14.09.09 12:01

STABÆK – ROSENBORG 1-2:

FORNEBU (Nettavisen): Det ble ampert i sluttminuttene på Telenor Arena, da Stabæk jaget utligning mens Rosenborg-spillerne var mest opptatt av å få tiden til å gå.

En meget irritert Daniel Nannskog ga ved minst to anledninger Rune Almenning Jarstein klar beskjed om hva han mente om uthalingen.

Men at Stabæk-fansen fulgte opp med å kaste gjenstander etter RBK-keeperen, har svensken ingen sans for.

Les alt om tippeligarunden!

- Forjævlig
- Det er forjævlig. Det er bare å kaste dem rett ut, fastslår Nannskog.

Han forstår publikums vrede, men tar sterk avstand fra handlingene.

- Det er klart at Jarstein ikke gjør det bedre ved å stå der og vente. Men jeg forsvarer ikke idiotene, sier Nannskog.

Rune Almenning Jarstein opplevde situasjonen som ubehagelig, selv om han ikke ble truffet.

- Selvfølgelig er det ubehagelig. Man vet jo ikke hva som blir kastet, poengterer Jarstein, som forteller at det var snusposer, godteri og mynter som havnet rundt bena hans.

TV2s TV-bilder fanget opp Stabæk-supportere som grov godt ned i lommeboka for å finne skyts de kunne kaste mot RBK-keeperen. I så måte bør det være en enkel oppgave for både arrangør og fotballforbundet å finne synderne.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Likegyldig nisse
Sin egen irritasjon mot Jarstein forklarer Nannskog med at han endelig fant tilbake til sitt gamle jeg.

- Selv om jeg ikke scoret på noen av de store sjansene, synes jeg dette var min beste kamp i år. Jeg fikk veldig bra svar fra beina. Kraften og energien var tilbake.

- Og når jeg er meg selv, blir jeg ofte forbannet ute på banen. Det er mye bedre enn å være den der likegyldige nissen, sier Nannskog med et smil.

Derfor ergrer han seg heller ikke grønn over de forspilte sjansene. Allerede etter fire minutter hadde han vært alene med Rune Almenning Jarstein to ganger – uten uttelling.

Og selv om Stabæk-dominansen var tilnærmet total før pause, sørget Marek Sapara med sin silkefot for at det var Rosenborg som gikk til pause med en ufortjent ledelse.

- Gullflyt
I andre omgang hevet Rosenborg seg såpass at 2-1-seieren i hvert fall ikke var like ufortjent som 1-0-ledelsen etter halvspilt kamp. På stillingen 2-0 hadde de flere store muligheter, og at Trond Olsen ikke fikk ballen i nettet minst én gang, er nærmest en gåte.

- Rosenborg er et lag i gullflyt. Da ender kampene sånn. Denne kampen minnet mye om kampen på Lerkendal i fjor, da vi hadde gullflyt. Rosenborg var mye bedre enn oss, men vi vant 2-1, mimrer Nannskog – som ikke vil kritisere trønderne for at de gikk forsiktig til verks på Fornebu.

- Alle lag ligger lavt mot oss, fastslår Daniel Nannskog.

Etter 23 spilte kamper er Rosenborg fortsatt ubeseiret i Tippeligaen. Avstanden ned til Molde, som har en kamp mer spilt, er ti poeng.

Molde kan med seier i sine seks siste kamper ta 18 poeng. Det vil si at Rosenborg må vinne tre av de sju siste kampene for at gullet skal være hundre prosent sikkert.

PS. Blir Lyn slått konkurs og strøket fra Tippeligaen, øker Rosenborgs forsprang til Molde med ytterligere to poeng, ettersom Molde har tatt seks poeng mot Lyn mot RBKs fire.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag