*Nettavisen* Sport.

- Keane-effekt over Ljungberg

Foto: Bob Levey (AP)

Thomas Rogne jubler over å ha fått Fredrik Ljungberg som lagkamerat.

30.12.10 23:58

To dager har Fredrik Ljungberg trent med Celtic, mer enn nok til å imponere manager Neil Lennon.

- Han har gjort det veldig bra her, sier manager Neil Lennon, som torsdag kveld belønnet svensken med en permanent kontrakt med det skotske storlaget.

- Kult!
Nyanskaffelsen får Celtic-spiller Thomas Rogne til å ta store ord i bruk.

- Dette var kult! Det er litt Robbie Keane-effekt over den signeringen her, og det er morsomt at vi kan tiltrekke oss sånne spillere, sier Rogne til Nettavisen.

Robbie Keane ble en kjempehit det halvåret han spilte for Glasgow-laget. På 16 ligakamper scoret han 12 mål, og halve byen hyllet iren da han ble klar for Celtic. Rogne forventer det samme vil skje når Ljungberg nå presenteres for fansen.

- Sånne spillere er det selvsagt stort å signere, og går bra hjem hos fansen.

- I tillegg er han ikke mer enn 33 år, og har på de to treningene her vist at han fortsatt har det lille ekstra som kan både glede og overraske, han har vært veldig god, understreker Rogne.

- Større bredde enn Rangers
Celtic-stopperen tror derfor at Ljungberg kan tilføre Celtic det lille ekstra – ekstra kjærkomment i og med at naborival Rangers er neste motstander.

- Vi møter dem på søndag, og det kan være nyttig for oss. Vi har mange unge spillere, så det kan være nyttig med litt mer rutine og erfaring.

Selv er den tidligere Stabæk-spilleren optimist foran søndagens storkamp.

- Det er to nokså forskjellige lag som møtes. Rangers er mer kompakte, og forsøker ofte å kontre, mens vi mer åpne og angrepsvillige.

- Ellers er nok en av våre fordeler at vi har en større bredde enn dem, så de vil få større problemer om de skulle få en del skader.

Ljungberg har skrevet under en kontrakt som holder ham på Celtic Park fram til sommeren. Han har de siste 18 månedene spilt i USA, før det var han i West Ham, Arsenal og Halmstad. Teknikeren har 75 landskamper og 14 mål for Sverige.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.