RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Øker sjansene for Ødegaard-debut

FÅR DEBUTEN? Martin Ødegaard kan fortsatt få spilletid denne sesongen. Her trener han med lagkameratene Pepe og James Rodriguez.
FÅR DEBUTEN? Martin Ødegaard kan fortsatt få spilletid denne sesongen. Her trener han med lagkameratene Pepe og James Rodriguez. Foto: Denis Doyle
Sist oppdatert:
Barcelonas gull kan gi nordmannen sjansen, tror La Liga-ekspert Petter Veland.

Etter katalenernes ligagull søndag, har Real Madrid ingenting å spille for i siste seriekamp.

- En vane å gi unge sjansen

Det øker sjansene for at Martin Ødegaard (16) får sin offisielle A-lagsdebut, tror C More-ekspert Petter Veland.

- Ja, det gjør det, slår Veland fast i C Mores sending etter kampslutt søndag.

Men det er alltid et men.

- Det som er vanskelig å vite, er om det øker sjansene fra én til fem prosent, eller 30 til 60 prosent. Det er noe man må finne ut de neste dagene, men faktum er at Real Madrid blir nummer to uansett hva som skjer. Og Real Madrid og Barcelona har hatt som vane å gi unge spillere muligheten i siste hjemmekamp hvis det ikke er noe som står på spill, sier Veland.

- Vet at de høye herrer ønsker det

Real Madrid avslutter sesongen med hjemmekamp mot Getafe førstkommende lørdag. Der kan man altså våge å håpe på at Ødegaard er i troppen, all den tid Real Madrid ikke har noe å spille for. Andreplassen er sikret uansett.

Veland mener en Ødegaard-debut vil være som en karamell supporterne kan kose seg med frem til neste sesong.

- De har ingenting å tape på det. Jeg vet at klubben og de høye herrer vil at Ødegaard skal få sin debut, men det er Carlo Ancelotti som til syvende og sist tar avgjørelsen, sier Veland.

Spiller ingen rolle

Joacim Jonsson sier til C More at han ikke tror en debut vil ha mye å si for Ødegaards vei videre i den spanske klubben.

- Uansett om han får debuten eller ikke, går han en god fremtid i møte. Men det er klart det vil være en ekstra boost, og morsomt for oss her i Norge, sier Jonsson.

Om Ødegaard får spilletid i siste serierunde blir han tidenes yngste spiller i en ligakamp gjennom Real Madrids historie.

Ødegaard vil være 16 år, fem måneder og seks dager gammel når kampen spilles lørdag, og den tidligere Godset-spilleren vil dermed slette Alberto Riveras rekord fra 1995, da Riviera debuterte for førstelaget til Real Madrid 17 år og elleve dager gammel.

Søndag spilte Ødegaard 65 minutter da Real Madrid Castilla vant 1-0 i den spanske tredjedivisjonen. Nordmannen skal ha klart seg bra før han ble tatt av banen av Zinedine Zidane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere