- Kjedelig! Send Gullballen i posten!

DE NOMINERTE: Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer og Lionel Messi.

DE NOMINERTE: Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer og Lionel Messi. Foto: Javier Soriano / Gerard Julien (Afp / NTB scanpix)

Thomas Müller til angrep på Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Manuel Neuer er de tre nominerte til Gullballen 2014, som tildeles den beste spilleren i verden.

LEI AV RONALDO OG MESSI: Thomas Müller mener at Gullballen kan sendes i posten. Foto: Alberto Pizzolialberto Pizzoli (Afp)

- Hvis Cristiano Ronaldo vinner, vil det nesten være kjedelig. Hvis det skjer, bør man revurdere hele ideen med prisen og sende tittelen i posten, sier Thomas Müller, som er lagkamerat med Manuel Neuer både i klubblaget Bayern München og i det tyske landslaget.

Messi fikk prisen i 2010, 2011 og 2012, men Ronaldo mottok den i 2013.

Müller mener at det er «en farse» at kun Messi og Ronaldo vinner. Så langt er det faktisk også bare disse to spillerne som har vunnet den, ettersom den i sin nåværende form kun har eksistert siden 2010.

I 2010 ble Det internasjonale fotballforbundets pris til årets spiller slått sammen med Ballon d'Or. Disse to prisene ble gitt til samme spiller både i 2009 (Messi), 2008 (Ronaldo), 2007 (Kaka) og 2006 (Ronaldinho). I 2004 fikk Ronaldinho FIFAs pris, mens Andrej Sjevtsjenko mottok Ballon d'Or-prisen.

- Jeg har allerede avgitt min stemme. Dette er en hyggelig ting, men disse individuelle prisene er ikke så viktige for meg. Jeg anser meg som en lagspiller, og derfor betyr ikke disse avstemningene så mye for meg, sier Thomas Müller ifølge rp-online.de.

Vinneren stemmes fram av landslagstrenere, landslagskapteiner og sportsjournalister fra hele verden.

Hvem som får prisen offentliggjøres 15. januar 2015.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.