*Nettavisen* Sport.

- Kjempeglad for at Anniken er her

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Kona gir Ståle Solbakken støtte i krisen.

Solbakken kom fra overveldende suksess i FC København til økonomisk skakkjørte FC Köln. Han visste at jobben ville by på utfordringer, men håpet selvsagt at de ikke skulle være så store som de allerede nå har vist seg å være.

Sparkes?
De to første seriekampene endte med 0-3-tap mot Wolfsburg og 1-5-tap mot Schalke. FC Köln ligger helt sist i Bundesliga og Solbakken får kjørt seg hardt i tysk presse.

Nå spekuleres det i om 43-åringen får sparken dersom det blir tap også mot Kaiserslautern på lørdag.

- Ingenting tyder på at jeg kommer til å få veldig god tid. Men om det er en skjebnekamp i morgen eller ikke, er helt umulig å si, erkjenner Solbakken overfor VG.

Første kamp
Denne uka fikk han sin kone Anniken ned til Tyskland. Sammen har de kikket på hus i området. Og lørdag skal kona, som er utdannet psykolog, for første gang være til stede på en Köln-kamp.

- Vi har ikke sett hverandre på tre uker. Jeg er kjempeglad for at hun er her. Hun kommer til å være her mot Kaiserslautern, sier Solbakken ifølge den tyske avisen Bild.

Paret har vært gift i tolv år og liker byen godt. Nå lengter Ståle etter å flytte ut fra hotellrommet.

- Det er på tide. Jeg gleder meg veldig til våre tre barn kommer ned, sier Solbakken.

Omstilling
Forhåpentlig får han orden på både huskjøp og spillestil innen svært kort tid. Et av Kölns største problem, ved siden av mangelen på midler til spillerforsterkninger, har nemlig vært overgangen fra markeringsforsvar til soneforsvar.

- Det fungerer i perioder, men når det ikke fungerer, blir det kaos, konstaterer Solbakken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag