*Nettavisen* Sport.

- Kjetil og Brede er best

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Vadim Demidov synes det er helt greit å være Drillos tredjevalg.

01.06.10 11:59

OSLO (Nettavisen): Landslagssjef Egil Drillo Olsen har varslet at han vil bruke alle spillerne i troppen i forbindelse med landskampene mot Montenegro og Ukraina.

Men selv om Vadim Demidov ikke slapp til mot Montenegro, gjør ikke RBK-stopperen regning med å være med i noen startoppstilling mot Ukraina. Og det synes 23-åringen er helt greit.

- Jeg er veldig fornøyd med å være den tredje midtstopperen på landslaget. Per dato er Kjetil Wæhler og Brede Hangeland de beste. De har vist at de holder nivået, både individuelt og sammen. Jeg er yngst og under utvikling, sier Demidov til Nettavisen.

- Forstår at de vil selge
Han føler heller ikke at han trenger å spille på landslaget for å vise seg fram for nye arbeidsgivere. Men at han er på jakt etter en ny klubb, er ingen hemmelighet. Han har takket nei til å forlenge RBK-kontrakten, som går ut etter sesongen.

Les også: - Midstoppere i europeisk toppklasse

Demidov fikk rødt kort mot Viking, og er ute i den siste vårkampen mot Kongsvinger. Selv ser han ikke bort ifra at han har spilt sin siste tippeligakamp.

- Jeg forstår veldig godt at Rosenborg ønsker å selge meg nå, i stedet for at jeg går gratis etter sesongen. Jeg føler jeg er klar for nye utfordringer, og vil videre til en klubb i utlandet, sier Demidov.

- Hvilket nivå i Europa ser du for deg å spille på?

- Jeg vet ikke helt. Jeg må spille for en klubb som vil satse på meg. Jeg vet det er klubber som har fulgt meg i flere år, og som er interessert.

Hoftun: - Vi bestemmer
Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, bekrefter at trønderne er åpne for bud på sin unge og lovende midtstopper. Men enn så lenge er det ingen klubber som er kommet på banen.

- Vi har ikke fått bud på Demidov. Slik markedet er, er det vanskelig når man ikke får vist seg fram internasjonalt. Vi kom jo ikke til Europa League i fjor, og Vadim spiller jo ikke på landslaget, heller, poengterer Hoftun

Han gjør det klart at Demidov ikke selges for enhver pris.

- Om det blir salg, kommer helt an på hva vi får for ham. Vi har også sportslige hensyn og ta, og det blir en høst med mange viktige kamper, som vi håper ender med deltakelse i Champions League. Det er vi som bestemmer om det blir salg.

- Har dere satt en pris på Demidov?

- Nei, det tar vi ikke stilling til før det eventuelt blir aktuelt, sier Hoftun.

- Aldri si aldri
Verken Hoftun eller Demidov vil utelukke hundre prosent at vestfoldingen faktisk er Rosenborg-spiller også i 2011.

- Jeg bytter ikke klubb for å bli stallfyll, sier Demidov.

- Man skal aldri si aldri i fotball, men akkurat nå er sjansene større for at Vadim drar enn at han blir, fastslår Erik Hoftun.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.