RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjipt å dra fra Lillestrøm

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tarik Elyounoussi har bare tre kamper igjen som kanarifugl.

LILLESTRØM - STRØMSGODSET 3-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Mot Godset var Elyounoussi på sitt beste – bevegelig fra sin utgangsposisjon på høyrekanten, kvikk i beina og med vinnervilje.

På et godt Lillestrøm-lag var det særlig Tarik, Nosa Igiebor og Bjørn Bergmann Sigurdarson som strålte i vårsola – og alle disse tre var også involvert på Lillestrøms andre mål.

Drar snart
Snart er det likevel slutt for Tarik i den gule trøya – for 6. juni spiller han sin siste kamp som «leiesoldat» fra nederlandske Heerenveen.

- Det er morsomt å være med på dette, og det blir litt kjipt å dra. Innerst inne ville jeg gjerne vært her lenger, sier Elyounoussi etter kampen.

- Men de har sagt at det er viktig for dem å få meg ned dit igjen. Det er jo et positivt tegn, legger han til.

Det betyr i så fall at Tarik spiller kampene mot Brann, Odd og Molde – og kanskje en cupkamp i juni – før han returnerer for å fullføre kontrakten med Heerenveen. Han har tre år igjen av den.

Det er trist for Lillestrøm. Laget spiller nå kanskje den beste fotballen i Norge i perioder, med et imponerende toppnivå. Forsvaret er bunnsolid – tross én glipp mot Godset – og en fast og stabil startellever kompletteres av en god benk.

Så spørs det hvor mye Tarik Elyounoussi betyr for helheten. Han har startet alle elleve kampene i Tippeligaen og bare blitt byttet ut i to.

Bli varslet når LSK scorer!

- Noe av det beste vi har gjort
Det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne på Åråsen. Allerede etter ti sekunder hadde Nosa Igiebor tvunget fram Lillestrøms første corner, og den viljen og intensiteten gjorde at hjemmelaget dominerte før pause.

Det sto 2-0 før det var gått 20 minutter. At det bare ble 3-1, skyldes at Lillestrøm roet ned etter pause.

- Vi avgjør denne kampen den første halvtimen. Da var vi gode, og det var høy klasse over det vi gjorde da. Det er bra at vi klarer å få ut toppnivået her bare tre dager etter Start-kampen, mener Lillestrøm-trener Henning Berg.

- Det er lenge siden jeg har sett Lillestrøm så bra, istemmer Godset-trener Ronny Deila.

Og Tarik Elyounoussi er også helt enig:

- Den første halvtimen var noe av det beste vi har gjort. Det er viktig å bestemme fra start på Åråsen, og vise publikum at vi virkelig vil vinne, og det klarte vi i dag, sier han.

Lillestrøm vant sin tredje kamp på en uke og er nå på medaljeplass. Det har løsnet framover på banen for laget, og bakover er det fremdeles ganske bunnsolid. For 11. kamp på rad startet samme keeper og samme forsvarsfirer for Lillestrøm - og for 11. kamp på rad fullførte de hele kampen sammen. Det mangler altså ikke på stabilitet, og heller ikke erfaring, bakover for Henning Bergs utvalgte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere