- Kjøper Tevez for 95 millioner

Foto: Matthew Lewis / Getty Images

Manchester City og Juventus skal være enige om pris.

25.06.13 21:19

Carlos Tévez kom til Manchester City fra et opphold hos erkerival Manchester United i 2009, og 29-åringen har scoret flittig i lyseblått.

En lang feide med tidligere manager Roberto Mancini i 2011/12-sesongen førte imidlertid til at spillerens framtid i klubben ble usikker.

Tevez var ute i kulden store deler av den sesongen.

I den nylig avsluttede sesongen fikk Tevez imidlertid med seg totalt 39 kamper i alle turneringer og scoret 17 mål. I sommer har det likevel vært nye spekulasjoner.

95 millioner
Tirsdag meldes det at 29-åringen trolig forlater Manchester City til fordel for italienske Juventus. Klubbene skal være enige om en overgangssum på 10 millioner pund, melder Sky Sports.

Partene skal imidlertid også være enige om en avtale som inkluderer at en rekke bonuser kan bli utløst om enkelte vilkår oppfylles, og at Juventus da må ut med mer penger for spissen.

Etter dagens kurs tilsvarer 10 millioner pund en overgangssum på rundt 95 millioner norske kroner.

Juventus har blitt koblet til en rekke spisser i sommer, og både Real Madrids Gonzalo Higuain og Fiorentinas Stevan Jovetic har blitt nevnt som mulige alternativer.

De siste dagene har det imidlertid det meste tydet på at Tevez ville ende opp hos torinoklubben, og nå ser det ut til at en avtale kan bli meislet ut i løpet av kort tid.

Godt betalt
Tevez skal ha hatt en lønn på rundt 200.000 pund i uken hos Manchester City, og ved å selge spissen har Premier League-klubben også frigitt mye midler i lønnsbudsjettet.

Dey er ventet at argentineren vil tjene bra også hos den «gamle dame». Velinformerte Tancredi Palmeri melder på Twitter at årslønnen vil ligge på 5,5 millioner euro.

Det er ventet at Tevez vil skrive på en treårskontrakt med den svarte og hvite klubben. 5,5 millioner euro tilsvarer en årslønn på rundt 43 millioner norske kroner.

Tevez startet karrieren i argentinske Boca Juniors, før han flyttet til Corinthians i Brasil i 2004.

I 2006 ble spissen noe overraskende, sammen med landsmann Javier Mascherano, hentet til West Ham. Han gikk derfor til Manchester United i 2007 og endte opp i City i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.