RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Klag og det er rett ut

Sist oppdatert:
Kenny Dalglish stiller knallharde krav til spillerne.

Forrige helg valgte Liverpool-manager Kenny Dalglish å satse på veteranene Craig Bellamy og Maxi Rodrigues til det viktige bortemøtet mot Chelsea.

Det ga også uttelling. De to spillerne var begge delaktige i Liverpools 1-0-mål på Stamford Bridge. Samtidig startet Stewart Downing, Andy Carroll og Jordan Henderson på benken.

Den sistnevnte trioen er alle relativt ferske i troppen til klubben fra Beatles-byen, men kostet alle flesk. Til sammen måtte Liverpool ut med rundt 75 millioner pund for å hente de tre.

- Ikke heng med geipen
I et intervju med The Guardian sier skotten at han er svært fornøyd med holdningen trioen viste etter å ha blitt benket, men passet også på å komme med en advarsel til spillerne.

Liverpool-sjefen er helt klar på at han ikke tolererer noen surmuling over laguttaket og at han ikke er redd for å erstatte spillere som begynner å klage eller sutre over en plass på benken.

- Når alt kommer til alt, så er det tøft å bli benket. Det er vanskelig å holde spillerne motivert og i gang. Det er lett å forstå, sier skotten.

- Men om spillerne hele veien viser gode holdninger og ikke henger med geipen, så vil det hjelpe alle i denne klubben voldsomt, fortsetter treneren.

Skotten mener at om noen begynner å sutre over en plass på benken, så vil det først og fremst være spillernes problem.

- At spillerne viser gode holdninger, skader ikke, for å si det sånn. Men om de ikke er interessert, så er ikke det mitt problem, det er deres. Da vil vi finne andre som er villig til å gjøre jobben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Se på Downing
Dalglish påpeker likevel at stemningen i laget nå er utmerket. Manageren trekker fram Stewart Downing som et godt eksempel på dette.

- Så du Stewarts ansikt da Glen Johnson scoret vinnermålet? Det er bedre å trykke det bildet, enn å bruke mine ord. Det bildet sier mer enn jeg noen gang kunne sagt, sier Dalglish.

Så langt denne sesongen er det først og fremst José Enrique, Charlie Adam og Luis Suarez av Dalglishs kjøp som har imponert, mens store Andy Carroll har måttet tåle mest kritikk.

Stewart Downing fikk en brukbar start i den røde trøyen, men har den siste tiden hatt en liten formsvikt, mens Jordan Henderson tidvis har glimtet til i sin nye klubb.

- Starte med blanke ark
Når det gjelder Carroll, som kun har scoret to ganger i ligaen denne sesongen, så maner Dalglish til tålmodighet.

Den store spissen scoret to ganger mot Manchester City på Anfield forrige sesong og søndag venter et nytt møte med de lyseblå. Det er likevel ikke gitt at Carroll får spille.

- Vi må tenke på hvordan situasjonen er akkurat nå. Bare fordi han scoret to sist gang vi møtte City, betyr ikke det at han vil få spille denne gangen, sier Dalglish.

- Vi vil starte med blanke ark til den kampen. Det gjelder Andy også. Men når det er sagt, så mener jeg at Andy spilte veldig godt mot Stoke og West Bromwich, sier skotten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere