- Klopp er verdens klokeste og beste mann

Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Her er denne ukens «Fem tanker om Bundesligaen».

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Bundesligaen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige klubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er Vebjørn Buens fem tanker fra Bundesligaen:

1) Bundesligaens Champions League-finale endte 1-1. Borussia Dortmund og Bayern München møtte hverandre for siste gang før den store finalen 25. mai. Det var høy temperatur som økte og økte utover i kampen, og vi fikk en skikkelig god smakebit på hva vi kan forvente oss på Wembley. Det var ikke bare temperatur på banen, men også på benken mellom blant annet Matthias Sammer og Jürgen Klopp som gikk i strupen på hverandre.

Foto: Afp

Jeg gleder meg så mye at jeg ikke får sagt det nok, og jeg mener at Bayern ikke er så store favoritter som mange sier etter CL-semifinalene. Jürgen Klopp er verdens klokeste og beste mann, så er det noen som kan slå Bayern og Heynckes i en CL-finale, så er det han. Det er bare å glede seg til historie blir skrevet.

2) Det er stor kamp om den viktige fjerdeplassen på tabellen. Den viktige Champions League-kvalifiseringsplassen. Det var mange lag som kunne ta den, men nå går den plassen til enten Schalke 04, Eintracht Frankfurt eller SC Freiburg. Jeg er ikke i noen som helst tvil om at Schalke kommer til å ta denne plassen. Det de har vist i de siste kampene viser at de er det siste laget som bør bli med til Champions League.

De har også tre og fire poeng å gå på, og selv om de skal til Freiburg i siste serierunde så er jeg sikker på at Jens Keller og Co kommer til å ta denne plassen komfortabelt. Bunnsolid i forsvar og effektive foran. Klaas-Jan Huntelaar har også begynte å finne formen, og det er vanvittig viktig for "Königsblauen". Det skulle jo bare mangle at en slik klubb kommer seg ut i Europa blant de aller beste lagene.

3) De tre øverste plassene og jumboplassen er avgjort, men det er fortsatt stor kamp om å overleve i bunnen av tabellen. Overraskende nok har Werder Bremen tatt turen ned i diskjusjonen om nedrykk, men har tre poeng å gå på foran Düsseldorf og Augsburg. Jeg tror det blir for vanskelig for Hoffenheim og at de rykker rett ned.

Bremen klarer seg såvidt, men om det blir Augsburg eller Düsseldorf som ender opp på playoff-plassen er umulig å si. Augsburg har igjen bortekamp mot Bayern og hjemmekamp mot Greuther Fürth så det blir nok totalt tre poeng, mens Düsseldorf har hjemme mot Nürnberg og borte mot Hannover igjen. Veldig vanskelig å si hvordan dette ender. Nå kunne Düsseldorf virkelig hatt bruk for Mathis Bolly.

(Se de fem fineste målene fra forrige bundesligarunde, artikkelen fortsetter under):

HTML EMBED

4) Det er en ting jeg ikke har fortstått noe av på lenge, og jeg forstår fortsatt ikke noe av det. Stefan Kiessling. Er det noe med denne mannen som gjør at han ikke fortjener mer oppmerksomhet? Jeg ser det hvertfall ikke. Han scorer mål etter mål etter mål, men blir aldri vurdert av Joachim Löw til landslaget og han blir svært sjelden ryktet til andre storklubber. Hvis han blir det så er ryktene som regel bare tull. Er det ingen som vil ha ham?

Bayer Leverkusen kan rett og slett juble fordi de sitter på en gullgruve. I år har han satt scoringsrekord for klubben og viser nok en gang at han er en av Tysklands beste spisser. Leverkusen er heldige. Her har de en spiss som scorer mål i bøtter og spann som ingen andre vil ha og som ikke kan risikere å skade seg under landskamper. Det blir ikke bedre for Sascha Lewandowski og Sami Hyypiä.

5) Det har vært en svært dårlig norsk helg i Bundesliga. Kanskje den dårligste sålangt i sesongen. Mathis Bolly var nok en gang ikke i troppen til Fortuna Düsseldorf grunnet skade, mens Vegar Eggen Hedenstad igjen var ubenyttet reserve for Freiburg i deres hjemmekamp mot Augsburg.

Håvard Nordtveit var sengeliggende og ikke i troppen for Borussia Mönchengladbach i deres hjemmekamp mot Schalke 04, mens Per Ciljan Skjelbred også var ubenyttet reserve for Hamburg hjemme mot Wolfsburg. Moa startet kampen for Hannover mot Mainz, men måtte gi seg etter 35 minutter. Spilte en svært dårlig kamp før byttet.

Mitt rundens-lag (4-2-3-1):
Baumann (Freiburg) - Hasebe (Wolfsburg), Sobiech (Greuther Fürth), Toprak (Leverkusen), Boenisch (Leverkusen) - Rode (Frankfurt), Pinto (Hannover) - Rolfes (Leverkusen), Hunt (Werder Bremen), Meier (Frankfurt) - Müller (Mainz)

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.