RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

- Klump i halsen før, under og etter

Sist oppdatert:
Ronny Johnsen trodde han var forberedt. Det var han ikke.

VÅLERENGA – BRANN 0-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Kampen sto i stil med VIF-sesongen. Prestasjonene var variable, det buttet imot i de avgjørende situasjonene og endte med null poeng.

Likevel var det en merkedag. Ikke bare for Vålerenga, men for norsk fotball.

For det var en av de virkelig store gigantene som fikk sine siste fem minutter med toppfotball.

Hele situasjonen sier noe om hvor stor Ronny Johnsen (39) faktisk er: Han fikk være med i troppen selv om kneet egentlig var for skadet til at han kan spille kamp. Og selv om Vålerenga jaget utligning, fikk Ronny Johnsen slippe utpå med sitt skadde kne.

Ikke forberedt
- Det er bare å takke og bukke for at jeg fikk de minuttene, for jeg var ikke kampklar. Det blir jeg ikke til cupfinalen heller, så dette var min siste kamp på dette nivået, erkjenner Johnsen overfor Nettavisen.

Og – han legger ikke skjul på at det var spesielt å løpe ut på Ullevaal-matta for første gang.

- Jeg visste jo at denne dagen ville komme, og trodde jeg var forberedt. Men enkelte ting går det tydeligvis ikke an å forberede seg på. Det var klump i halsen både før, under og etter kampen. Veldig spesielt, sier Johnsen.

Vant mesterligaen
Høydepunktet i karrieren var utvilsom mesterligatriumfen med Manchester United i 1999, der Johnsen – i motsetning til matchvinner Ole Gunnar Solskjær – spilte fra start.

Ronny Johnsen spilte 99 kamper for Manchester United fra 1996 til 2002. Utenlandskarrieren startet i 1995, i tyrkiske Besiktas. Etter United-epoken, ventet to sesonger i Aston Villa – og tre kamper i Newcastle.

Så vendte vestfoldingen hjem til Vålerenga og norsk fotball. Det ble seriegull allerede i comebacksesongen.

Denne sesongen er det blitt minimalt med spilletid for Johnsen. Med kun en kamp fra start, og fem som innbytter, har han i praksis vært tilskuer til det om har vært en gedigen nedtur under Martin Andresen.

(Les videre under videosammendraget fra kampen)

271262

Angrer ikke
- Jeg tror ikke det er noen her som vil være bekjent av det vi har prestert denne sesongen, uansett hvordan det går i cupfinalen. Jeg regner med det vil bli en grundig evaluering av alt som er blitt gjort.

- Angrer du på at du tok en sesong til?

- Nei. Men nå ser jeg fram til å gjøre noe annet, selv om det sikkert kan hende det begynner å krible litt igjen når neste sesong starter, medgir 39-åringen.

Ved siden av klubbkarrieren, spile Ronny Johnsen 62 landskamper i perioden 1991 til 2007. Hadde det ikke vært for en lang rekke skader, hadde det garantert blitt mange flere.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere