*Nettavisen* Sport.

- Knusende for meg personlig

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Erik Loe trer til side fram til dommen fra doms-og sanksjonsutvalget er klar.

28.10.11 08:09

Torsdag kveld kom påtalenemndas innstilling etter overgangssagaen rundt Veigar Pall Gunnarsson og Herman Stengel.

En drøy time senere kom Stabæk med en pressemelding der leder Erik Loe skriver at det er beklagelig at klubben ikke blir trodd.

Les også: Stabæk og Vålerenga anmeldes

- Svært alvorlig
«Styrene og ledelsen i Stabæk beklager at vi ikke er blitt trodd på vår fremstilling av saken, og styrene vil nå bruke de nærmeste dagene på å vurdere anmeldelsen.»

Videre beklager Stabæk-lederen at to spillere uforskyldt har blitt dratt inn i saken og skriver at han forlater sin stilling fram til fram til doms- og sanksjonsutvalget har avgjort dommen.

«Anmeldelsens alvorlige karakter gjør det naturlig at jeg trer til side som klubbens leder i perioden fram til doms- og sanksjonsutvalget har fattet sin beslutning. Dette skjer med øyeblikkelig virkning. Klubben vil konstituere ny leder i løpet av fredag.»

Til VG utdyper Loe:

- For meg personlig er dette ikke annet enn knusende. Dette er en svært alvorlig anmeldelse. Vi er ikke trodd på vår fremstilling. Det smerter selvfølgelig.

- Ikke en dom
Nettavisen var i kontakt med sportslig leder Inge André Olsen torsdag kveld. Han ønsket ikke å uttale seg om saken.

- Jeg har ikke sett dokumentene i innstillingen, og vil ikke uttale meg før jeg har gjort det. Jeg har blitt informert om slutningen, og det eneste jeg vil si er at styrelederen til Stabæk kommer med en uttalelse innen kort tid, uttalte Olsen.

Stabæk kommer ikke til å uttale seg ytterligere om saken så lenge den er til behandling hos doms- og sanksjonsutvalget.

Også Vålerenga kom med en pressemelding torsdag kveld.

«Vålerenga tar til etterretning at Påtalenemnda i Norges Fotballforbund mener at Gunnarsson/Stengel-sakene bør behandles i forbundets Doms- og sanksjonsutvalg. Vi registrerer at innstillingen fra utvalget er alvorlig, men at den ikke er en dom, ettersom Påtalenemnda ikke er et domsorgan.»

Videre skrives det at klubben beklager overfor spillerne som har fått medias oppmerksomhet og at styrene og ledelsen i Vålerenga er ydmyke overfor situasjonen som er oppstått.

«Vålerenga ser fram til å få belyst alle sider av sakene fra vår side. Vi skal gjøre vårt ytterste for å fremlegge all dokumentasjon som kan kaste lys over sakene i forbindelse med behandlingen i Doms- og sanksjonsutvalget.»

Heller ikke Vålerenga ønsker å kommentere saken ytterligere før Doms- og sanksjonsutvalget har kommet med sin avgjørelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag