*Nettavisen* Sport.

- Kommer garantert til å få Celtic-spillernes respekt

LYKKES HAN? Ronny Deila kan rette opp mye av inntrykket av norske trenere dersom han lykkes i Celtic. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Supporterne tror derimot at Ronny Deilas største utfordring er å bli akseptert.

08.06.14 19:44

Selv om det var spådd på forhånd, må det sies å være en stor overraskelse at norske Ronny Deila (38) er Celtics nye manager.

Men foreløpig er det få som klager over ansettelsen. Da Deila ble presentert for skotsk presse fredag, sjarmerte han med både selvironi, fremtidsutsikter og visjoner for hvordan han vil gjøre Celtic til et bedre lag.

Bent Ulvaag Johansen er leder i Celtics norske supporterklubb. Han er ganske fornøyd med det uventede valget fra favorittklubben.

- Jeg er overrasket, og det er et dristig valg. Celtic har ikke hatt mange utenlandske trenere, og tidligere har det vært personer med tilknytning til klubben som er blitt managere. Men jeg har alltid hatt sans for Deila, og jeg vil mye heller at de satser på ham enn en gammel og avdanket skotte, sier han til Nettavisen.

Nestleder Harald Harsson stemmer i:

- Det er veldig spennende. Spillestilen hans er som snytt ut av Celtics ånd, og han klarer å få det beste ut av spillerne. Han virker samtidig flink til å få frem egne spillere og matche dem på riktig måte, og alt dette tyder på at Celtic har gjort hjemmeleksa si godt og grundig før de kontaktet ham, sier Harsson til Nettavisen.

Men hva venter egentlig nordmannen i hans nye jobb på Celtic Park? Begge supporterlederne er enig i at særlig ett aspekt blir viktig:

- Den største utfordringen
Hvordan Deila håndterer stjernene og bråkmakerne.

- Jeg tror det blir den største utfordringen hans. Jeg kjenner ikke så bra til Godset, men har fått inntrykk av at det er en kameratgjeng, og at Deila var litt «buddy» med spillerne. I Celtic er det et par-tre sånne småstjerner, og han er avhengig av å komme på godfot med de gutta der, mener Ulvaag Johansen, som altså er leder i Celtics norske supporterklubb.

- Hvilke spillere?

- Jeg tenker at Leigh Griffiths og Anthony Stokes kan være sånne personer. Først og fremst de to, for de har hatt et par uheldige utenomsportslige episoder. De to kan være litt gammeldagse, går ut og tar et par øl etter kamper og sånn. Det kan det fort bli slutt på nå, sier han.

- Det er en utfordring, og han må få med seg hele gjengen på hans tanker. Men det finnes personligheter i laget som kanskje er vant til noe annet. I Godset finnes det vel ingen stjerner, men i Celtic er det noen personer som kan ha litt stjernenykker, utdyper han.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRØBBEL MED DISSE? Anthony Stokes (t.v) og Leigh Griffiths (midten) kan by på trøbbel for Deila, spår ekspert. Her sammen med Scott Brown (kaptein). Foto: Danny Lawson


- Helt annen hverdag
Nestleder Harald Harsson trekker også frem den store overgangen fra Godset til Celtic, og det nye presset som vil henge over Deila som et spøkelse.

- Spørsmålet er hvordan han vil takle forventingene som møter ham. Han kommer fra trygge, lille Godset uten press, til Celtic der presset og forventningene er noe helt annet. Det er også en annen mediehverdag, og det er en helt annen tone i de britiske mediene enn i norske, påpeker Harsson.

Også han mener Celtic-stallen kan inneholde noen utfordringer for Deila.

- Han må lære seg å håndtere spillere som er litt mer «stjerner» enn det Godset har. Det handler om å vinne garderoben. Spillerne må ha tro på deg, hvis ikke de har det, hjelper det ikke. Du må overbevise dem om at det er du som har nøkkelen til suksessen, og som kan få spillerne til å yte maksimalt som en enhet. Når det da kommer et helt ukjent navn fra Norge, og disse spillerne har spilt under store navn tidligere, blir spørsmålet hvordan han klarer dette, sier han.

- På bærtur
Tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth er ikke enig med de norske Celtic-supporterne.

- Her tror jeg de er på bærtur, Ronny kommer garantert til å få respekt blant spillerne. Han er knallhard når han kommer inn og forklarer hvordan han vil ha det. Hvis du ikke gjør som Ronny sier, spiller du ikke. Det er proffe gutter han skal jobbe med, og dette kommer til å gå bra, forsikrer Riseth overfor Nettavisen.

Uansett er det ingen tvil om at Deila ser frem til å starte med arbeidsoppgavene.

- Det er stort å få jobben som manager i en klubb som Celtic. En av verdens største klubber, en klubb jeg har stor respekt for. Jeg setter stor pris på denne muligheten og vil gi alt jeg har for at klubben og fansen skal få oppleve suksess, sier Deila til Glasgow-klubbens offisielle nettside fredag.

P.S: Da Deila var på besøk i Viasat-studioet denne våren, snakket han om hvordan stemningen er på Celtic Park. Se klippet under:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=BVMjI7ZJ3gJWAvF_rv04-kWqBEGfJuIfSYO8D7PZyAr0jMxsrw1QhEr0LhXVa7RZu-6Oeuh-7pBu-vpk79Ygp_32YI2S-hWPoCRlvvQU2fA0UR8VkMgDQD-kI-yiDw1R6hxLstiEhEs&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.