*Nettavisen* Sport.

- Kommer til å score flere og flere

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Rade Prica tror partnerskapet med Steffen Iversen vil bære frukter.

20.04.09 11:01

ROSENBORG – ODD 1-1

LERKENDAL (Nettavisen): Siden i fjor høst har Rosenborg vært på jakt etter en spissmakker til Steffen Iversen. Trønderne forsøkte seg med albaneren Besart Berisha på høsten, men han ble ingen suksess i svart og hvitt. Berisha ble riktignok helt i sin første kamp mot Molde, men etter det leverte Berisha den ene svake forestillingen etter den andre.

I vinter hentet så Erik Hamrén sin tidligere elev Rade Prica fra Sunderland, og svensken ble sagt å være svaret på Rosenborgs desperate jakt etter en målscorer.

- Det er mye som stemmer med Prica, han scorer mye mål og er en god spiss. Det er en spiller som har vært god i flere klubber, og Erik Hamrén kjenner han godt fra tida i Aalborg, sa sportslig leder Erik Hoftun da Prica ble klar.

Få sjanser
Søndag var det duket for Iversen og Prica fra start for første gang denne sesongen. Dermed måtte lynvingen Trond Olsen vike plassen, og sette seg på benken fra start.

Men til tross for at Rosenborg startet med to spisser, slet de med å skape sjanser på sin egen hjemmebane. Og trønderne som har vært uhyre effektive til nå i sesongen, fikk ikke uttellingen på det lille de skapte.

- Vi scoret ikke på sjanser som vi har scoret på tidligere i sesongen, sa Erik Hamrén til Nettavisen etter kampen.

Og spissparet Prica og Iversen?

Nei, det var ikke akkurat fryktinngytende, det de viste. Og tankene gikk tilbake til Berishas håpløse karriere i Rosenborg.

Så tannløs var Prica.

- Alltid deilig å score
Men da det gjensto ti minutter av oppgjøret mot Odd, viste svensken hvorfor han kan bli en viktig spiller for RBK. For der Berisha spilte svake kamper og ikke presterte i det hele tatt, viser Prica at han selv på dårlige dager kan være farlig.

Avslutningen på Mikael Dorsins innlegg var kontrollert og god, men bevegelsen foran mål var kanskje det som var viktigst. Mellom Odds stoppere snek han seg fram, og styrte ballen forbi Arni Gautur Arason.

- Det er alltid deilig å score mål. Selvfølgelig er vi skuffet, fordi dette er en kamp vi bør vinne. Men når vi slipper inn mål så sent i kampen, men likevel klarer å utligne så må vi være fornøyd med det, sier svensken.

- Hvordan fungerte samarbeidet med deg og Iversen?

- Altså, vi skaper noen sjanser, men det er klart det kan bli bedre. Hvis vi fortsetter å utvikle oss, så kommer vi til å score flere og flere, sier svensken.

- For få innlegg
Erik Hamrén var naturlig nok ikke strålende fornøyd med kampen og resultatet, og han kunne heller ikke si at valget av Prica og Iversen på topp var hundre prosent vellykket. Men Hamrén mener at det ikke nødvendigvis hadde så mye med spissparets prestasjoner.

- Vi fikk ikke nok innlegg i boksen. Odd fulgte Mikael Dorsin og Roar Strand hele veien, og dermed fikk vi ikke ballen nok inne i boksen. Rade og Steffen var der de, men det er vanskelig å score dersom ballen ikke kommer, sier Hamrén.

Men ballen kom til slutt, og da scoret Prica det viktige utligningsmålet som sørger for at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.