RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix

- Kona har allerede ryddet hylleplass til «Gullballen»

Franck Ribéry mener han fortjener å vinne.

De siste årene har det meste handlet om Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i kampen om den gjeve utmerkelsen «Ballon d'Or» eller «Gullballen».

Cristiano Ronaldo vant prisen tilbake i 2008, da han fortsatt spilte for Manchester United, men de siste fire årene er det Messi som har stukket av med prisen.

Tre av disse fire gangene har Ronaldo blitt nummer to i kåringen. Dette året er det imidlertid ikke sikkert at Barcelona-spilleren blir kåret til verdens beste spiller.

Argentineren har slitt med skader i høst og mange mener nå at Ronaldo for en gangs skyld er storfavoritt til å hente prisen.

Skal vi tro en fransk fotballstjerne er likevel ikke portugiseren den eneste som fortjener prisen. Bayern München-helt Franck Ribéry mener prisen burde gå til ham selv.

- Plass på peishylla
Ribery har vært i storform for den tyske klubben den siste tiden og var sentral da tyskerne vat Champions League i vår. Han ble kåret til turneringens beste spiller.

- Jeg tenker ikke så mye på «Gullballen», men konen min har allerede ryddet hylleplass til den over peisen i stua, forteller Ribery til L'Equipe.

- Jeg får selvsagt troen på dette av alle den støtten jeg får av både kona og klubben min. Jeg er ikke sikker på at jeg vinner, men jeg fortjener å vinne, sier 30-åringen.

Franskmannen mener han er på toppen av karrieren.

- Før var jeg en god fotballspiller. Nå er jeg den beste, sier han.

- Jeg skal le
I Barcelona-leieren har man imidlertid ikke helt gitt opp håpet om at Messi skal stikke av med prisen. Stopper Gerard Pique har fortsatt stor tro på sin lagkamerat.

- Det går ikke an å utelukke Leo. Dette er en avstemning. Han har vunnet fire ganger på rad og verden elsker ham, sier spanjolen til Deportivo Mundo.

- Om han vinner, skal jeg jammen le, mye. Jeg er en stor supporter av Leo. Om vi ser dette året under ett har Messi igjen vært fantastisk. Men jeg sier ikke at Cristiano har vært dårlig, eller Ribery for den saks skyld, sier Pique.

Pique mener at noe av grunnen til at Messi ikke har vært like sprudlende i høst som tidligere, er mangel på selvtillit.

- Han har kanskje mistet litt selvtillit. Jeg har ikke hatt slike skader som det Leo har, men jeg skjønner at han er skuffet, det er en alvorlig skade, sier Pique.

Messi pådro seg en muskelskade i låret i møtet med Real Betis søndag. Han blir ute i rundt seks uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere