*Nettavisen* Sport.

- Kontringene blir avgjørende for Norge

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Men Norges toppscorer tror ikke det nødvendigvis blir mange sjanser mot Sveits.

12.10.12 08:09

Norge er ventet å ligge kompakt og langt bak i banen i fredagens bortekamp mot Sveits. Spillerne tror kontringer er Norges nøkkel til poeng i Bern.

– Vi må ta vare på de kontringsmulighetene vi får. Det er ikke gitt at det blir så mange, men jeg er helt sikker på at dersom vi ligger kompakt med samlede lagdeler, vil vi få en del brudd på banen og da er det fort framover med flest mulig folk, sier Tarik Elyounoussi.

Han er Norges toppscorer i 2012 med tre mål. Totalt har fotballandslaget bare scoret ti mål på ni kamper.

– Vi må ta godt vare på de dødballene og kontringene vi får. Vi har sterke spillere på offensiv dødball, sier målvakt Rune Almenning Jarstein.

Han fortsetter på keeperplassen. Espen Bugge Pettersen er henvist til benken. Molde-keeperen advarer mot å bare tenke på dødball.

– Jeg tror ikke vi bare skal satse på dødballer. En må jo først komme til dødballer, men jeg tror nøkkelen blir at vi kan ligge kompakt, være aggressive i duellspillet og forhåpentlig få en del kontringsmuligheter. Jeg tror Sveits vil ha ballen mer enn oss. Vi er ikke her for å underholde. Vi er her for å få med oss et godt resultat, slår fredagens benkevarmer fast.

Egil Olsen omtaler de to bortekampene i VM-kvalifiseringen mot Sveits og Kypros som matcher der vi ikke «må» ha poeng. Drillo ser på det hele som bonuspoeng.

– Nå har ikke jeg like mye statistikk i hodet som Egil har, men jeg vil si at vi må nok ta noen poeng, sier Jarstein om hva som må til for å holde liv i Brasil-drømmen.

VM-sluttspillet om knappe to år går i Brasil. Skal sambafest bli Egil Olsens farvel med internasjonal fotball, kan en seier i Bern fredag vise seg veldig viktig. Norge er kommet på etterskudd i gruppen etter tapet mot Island. Tre poeng mot gruppefavoritten på utebane vil løfte Norge inn i kampen om førsteplassen og direkte billett til fotball-VM.

Etter 0-2-tapet mot Island i Reykjavik, hevet Norge seg og slo Slovenia 2-1 på Ullevaal fire dager senere i starten av september. Norge skal også møte Kypros på bortebane i høst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.