- Korrupsjonsskandale ryster El Clásico

SKANDALE: En assistentdommer i spansk fotball skal ha fått beskjed av det spanske fotballforbundet om å dømme til fordel for Real Madrid under El Clasico i november. Dette bildet er fra forrige sesong.

SKANDALE: En assistentdommer i spansk fotball skal ha fått beskjed av det spanske fotballforbundet om å dømme til fordel for Real Madrid under El Clasico i november. Dette bildet er fra forrige sesong. Foto: Dani Pozo (Afp / NTB scanpix)

Dommer hevder forbundet ba ham dømme til fordel for Real Madrid.

21.10.15 21:49

Det er ikke ofte man leser slike saker, men en dommer skal ha fått beskjed fra det spanske fotballforbundet om at han skal dømme til fordel for Real Madrid under El Clasico i november.

Det er den spanske avisen L'Esportiu som melder dette.

Kampen som skal spilles 21. november er sesongens første gigantmøte mellom Barcelona og Real Madrid, og det er i forkant av dette oppgjøret at forbundet skal ha tatt opp telefonen og kommet med trusselen mot linjedommeren.

Ifølge den spanske avisen, skal assistentdommeren ha hatt et møte med sin hoveddommer i midten av september.

I dette møtet skal den meritterte dommeren, ha fortalt at hna har fått ordre «direkte fra forbundet» om å påvirke resultatet i oppgjøret.

Grunnen til at det er assistentdommeren som har fått beskjed om dette, og ikke hoveddommeren, er fordi en feil fra mannen med flagget blir mindre synlig enn om dommeren med fløyta gjør det.

Assistentdommeren skal ha nektet å adlyde ordre fra forbundet.

I etterkant skal en representant fra forbundet ha ringt opp til assistentdommeren og truet med å ødelegge dommerkarrieren dersom han ikke adlyder ordre.

Det hele skal nå ha endt med at assistentdommeren skal ha anmeldt saken til politiet for korrupsjon, og den spanske ordensmakten skal nå etterforske saken, slik at det blir satt ekstra fokus på hvordan dommerne håndterer oppgjøret.

Den katalanske avisen Cope har offentliggjort et dokument som skal ha fulgt anmeldelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.