- Krever 114 mill. for Ruud

Ifølge engelsk presse vil Manchester United selge Ruud van Nistelrooy hvis de får 114 millioner eller mer.

09.05.06 11:49

The Guardian hevder å vite hovedinnholdet i mandagens samtaler mellom manager Alex Ferguson og sjef David Gill. Konklusjonen på samtalene skal være at van Nistelrooy er til salgs til den som byr mest. Prislappen skal imidlertid være ti millioner pund, 114 millioner norske kroner.

Ferguson skal ha fortalt Gill at han mener van Nistelrooys oppførsel forrige uke var uakseptabel og opprørsk. Skotten skal også ha ment at van Nistelrooys oppførsel var en trussel mot hans egen autoritet innad i spillergruppa. Ferguson skal ha ment at situasjonen er såpass alvorlig at den ikke kan leges.

Dro hjem
En indikasjon på van Nistelrooys posisjon i klubben er det at nederlenderen er bedt om å ikke møte opp til Roy Keanes avskjedskamp mot Celtic tirsdag kveld. van Nistelrooy svarte med å dra direkte til Nederland selv om han egentlig hadde fått fri til å bli i Manchester noen dager.

van Nistelrooy selv mener ifølge the Guardian at han blir ofret, og at Ferguson i kjent stil bruker media til å fremstille ham som den store stygge ulven i denne saken. Ferguson skal imidlertid ha fortalte nære samarbeidspartnere at han er rystet over spissens oppførsel etter at han ble vraket til finalen i ligacupen. Ferguson hevder å ha forsøkt å finne tonen igjen med nederlenderen etterpå, men at ingenting har nyttet.

Skaper problemer
At United nå ser ut til å ville selge er også et klart tegn på hvor alvorlig bruddet mellom de to er. Salget vil nemlig kunne skape store problemer for klubben.

Ferguson har fra før av poengtert at det er klassespillere på midtbanen, helst to av dem, som er det viktigste å hente inn før neste sesong. Det vil suge mye ut av kjøpekassa hans. Og 115 millioner for van Nistelrooy vil ikke nødvendigvis være nok til å hente inn en spillere som like sikkert scorer 20 mål i løpet av én sesong.

Det ville vært lettere for Ferguson å røyke fredspipa, men som sagt, det er ifølge The Guardian visstnok ikke lenger et alternativ.

PS: van Nistelrooy selv vil foreløpig ikke si noe om situasjonen, og skal blant annet ha avlyst et intervju han skulle ha med en nederlandsk avis denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag