*Nettavisen* Sport.

- Krever astronomisk sum for å selge Bony

Wilfried Bony har scoret flest mål i Premier League i kalenderåret 2014. Skal større klubber kjøpe Swansea-spissen, må de grave dypt i lommeboka. Foto: Pa Wire (Pa Photos)

Spissen har scoret flest mål i Premier League i kalenderåret 2014.

Skal større klubber kjøpe Swansea-spissen Wilfried Bony, må de grave dypt i lommeboka.

25-åringen har scoret 18 mål i 2014. Denne sesongen står han for seks av Swanseas nettkjenninger. Manager Garry Monk utelukker salg av ivorianeren, som forrige måned forlenget sin kontrakt med waliserne til 2018.

– Det vil kreve en astronomisk sum for at Bony skal gå til noen andre. Vi er ikke noen selgende klubb, vi trenger ikke selge, sa Monk til BBC mandag.

Mediene har spekulert i om de store klubbene Arsenal, Liverpool og Tottenham er interessert i Bony, men kontraktsforlengingen gjorde trolig slutt på mange av ryktene.

Møter QPR

Angriperen har vært en stor suksess hos «The Swans» etter overgangen fra nederlandske Vitesse. Etter en treg start i Swansea-trøya med kun fire scoringer før fotballen i 2014 rullet i gang, satte han 13 baller i nettet i annen halvdel av sesongen.

Klubben hans har åpnet 2014/15-sesongen bra og befinner seg på 8.-plass i Premier League. Mot Queens Park Rangers tirsdag jakter den tidligere Sparta Praha-spilleren nye mål.

– Det viser at jobben vi gjør med ham betaler seg. Han jobber hardt på avslutningene sine og hans fysiske form, så all honnør til ham. Jeg håper det fortsetter, sa Monk.

Mister flere kamper

I likhet med flere andre klubber, som blant andre Manchester City, mister trolig Swansea Bony i store deler av januar og februar grunnet afrikamesterskapet med Elfenbenskysten.

Det gjør at manager Monk vurderer å hente inn alternativer på topp når overgangsvinduet åpner. Den gode spissen vil definitivt bli savnet.

– Med Wilfried borte, antakelig i seks-sju kamper, må vi åpenbart se å få inn dekning i den posisjonen, sa Monk. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag