*Nettavisen* Sport.

- Krever ikke Champions League-spill

Foto: Scanpix/Afp

Liverpool-eier innser at Brendan Rodgers må få orden på laget før de kan drømme om mesterligaspill.

20.07.12 15:13

Liverpool-eier John Henry har mindre forventinger foran årets Premier League-sesong enn det han hadde da Kenny Dalglish var manager for klubben i fjor.

Merseyside-klubben endte på en skuffende åttendeplass i fjorårets sesong, noe som førte til at Kenny Dalglish ikke fikk fortsette som manager for klubben. I stedet ansatte de amerikanske eierne tidligere Swansea-manager Brendan Rodgers.

- Legger ikke noe press på Brendan
Ifølge Henry stiller ikke han ikke like strenge krav til lagets ligaplassering den kommende sesongen, slik han gjorde med Dalglish, skriver The Guardian.

- Vi kommer ikke til å legge noe press på Brendan, med å si at han må klare å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen. Selvfølgelig ønsker vi å spille i Champions League, men det gjør alle lag i Premier League, sier Henry til The Guardian.

- I fjor trodde jeg at det var realistisk, men vi var langt unna. Så akkurat nå må vi forsøke å få orden på laget – det bør være et mål, forteller Henry.

Amerikanerene har lært
Rodgers er den tredje manageren i klubben siden eierne, FSG, som også eier den amerikanske baseballklubben Boston Red Sox, tok over klubben i oktober 2010.

Henry innrømmer at han har lært en del om fotball siden hans ankomst til Anfield.

- Vi kan mer nå, enn da vi tok over klubben. Vi kunne ikke så mye i starten. Vi har nå hatt 20 måneder på å lære, og dette er retningen vi nå ønsker å ta. Brendan spiller den type fotballen jeg tror Liverpool-supporterne ønsker å se. Man forstår hvorfor vi ansatte ham, han er en inspirerende type, skryter Henry.

Liverpool møter West Bromwich i serieåpningen 18. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.