- Kun Märthas engleskole kan redde dem

Tom Nordlie står fortsatt uten seier som Sandnes Ulf-trener.

Tom Nordlie står fortsatt uten seier som Sandnes Ulf-trener. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Nettavisens fotballekspert mener Tom Nordlie har fått en umulig oppgave.

Fredag kveld får Brann besøk av Sandnes Ulf i Bergen.

Begge lag kjemper om å unngå nedrykk, men mens Brann har karret seg over streken den siste tiden, ser det svært dystert ut med tanke på Sandnes' sjanser for å overleve i Tippeligaen.

Før fredagens kamp ligger Tom Nordlies lag helt sist på tabellen med kun 14 poeng. Bergenserne er nå oppe på 22 poeng og er nå oppe på en 13. plass.

UMULIG: Joacim Jonsson mener Tom Nordlie har fått en umulig oppgave med å berge Sandnes Ulf fra nedrykk. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Umulig oppgave
Nordlie, som tidligere har reddet flere lag fra nedrykk, fikk treneransvaret for kriserammede Sandnes Ulf i juli. Han står imidlertid fortsatt uten seier med sitt nye lag.

Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson, mener Nordlie har fått en umulig oppgave med å berge Sandnes Ulf.

- Det er bare engleskolen til Märtha som kunne ha reddet dem. De har et for dårlig lag. Tom Nordlie kan ikke trylle, det er helt umulig. Sandnes Ulf er enkelt og greit for dårlige for Tippeligaen. Jobben har nesten vært umulig for Nordlie, sier Jonsson.

Sandnes-treneren erkjenner at han har tatt på seg en vanskelig oppgave, men går ikke med på at den er umulig.

- Jeg er enig i at den er vanskelig, men mulig. Hadde den vært umulig, så hadde jeg ikke gjort det, sier Nordlie til Nettavisen.

-Det snakkes i media om at det kan være negativt for meg fremover, men det er det ikke. Jeg oppdaget at Sandes Ulf ville ha meg. Det er et veldig pluss for meg hvis vi greier det, og hvis det ikke går, så er går det vel slik «alle» hadde trodd. For meg så føler jeg ikke at det er noen risiko, men kun en opptur hvis det går, forklarer Nordlie.

«Game over»
Fredag reiser altså Nordlies menn til Bergen, men Jonsson tror ikke at en seier mot Brann vil ha særlig betydning for laget fra Rogaland.

- Det er «game over» allerede. Det har ikke noe å si for dem hvordan kampen mot Brann går. Det siste lille halmstrået hadde de mot Sarpsborg, men da feilet dem på verst mulig måte. De var fullstendig sjanseløse, sier

GIR IKKE OPP: Tom Nordlie mener tre poeng i Bergen betyr at Sandnes Ulf fortsatt er med i kampen om å overleve i Tippeligaen. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

fotballeksperten.

- Etter å ha sett Sandnes Ulf sist søndag, kan jeg ikke forstå noe annet enn at Brann kommer til å vinne kampen. Det vil overraske meg stort om Brann ikke vinner, sier Jonsson.

- Fokus på prestasjonen
Tom Nordlie mener imidlertid at tre poeng mot Brann gir laget nytt håp.

- Det vil bety at vi er med. Men vi har nå fokus på prestasjonen. Jeg tror vi visste at vi burde vinne forrige kamp og at det derfor ubevisst knyttet seg litt for oss, sier Nordlie.

- Jeg har ikke vist et bilde fra forrige kamp inn mot denne kampen. Vi har fokusert på Brann og jeg har forsøkt å ha fokus på da vi sist var gode, forklare Nordlie.

Kampen kan du følge i vårt livesystem fra klokken 19.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.