RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne bli gal av å se Gareth på trening

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Harry Redknapp forteller at Gareth Bale var en sytepave, som bare lekte med håret sitt.

10. oktober gir Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp ut sin nyeste biografi «Always managing: My Autobiography by Harry Redknapp».

Den engelske avisen Daily Mail har allerede fått lov til å publisere deler av boken.

Les også:- Engelsk fotball blir styrt av folk som ikke har peiling

Den tidligere Tottenham-manageren, som fikk sparken i 2012, skriver blant annet om sitt forhold til Gareth Bale - supervingen som i sommer gikk til Real Madrid for det som angivelig skal være rekordsummen 85,3 millioner pund.

Mange har hevdet at Redknapp ikke likte fotballspilleren Bale, og at han helst ville selge eller låne bort talentet.

Dette avviser 66-åringen i biografien.

- Det er sant at vi hadde en jobb å gjøre med ham, men han var en av spillerne jeg så mest fram til å jobbe sammen med da jeg tok over managerjobben i Tottenham. Jeg så muligheten til å få ut det beste i ham. Han slo meg som et eksepsjonelt talent; sterk, rask, og med et fantastisk skudd, skriver Redknapp.

Både Birmingham og Nottingham Forest skal ha forsøkt å hente Bale, men Redknapp insisterer på at det aldri var et alternativ.

- Det irriterer med at folk tror jeg ville blir kvitt ham. Historiene har blitt fortalt så mange ganger, at til og med Gareth kan tro de er sanne.

- Ble gal av ham
Redknapp mener tvert imot at han skal ha mye av æret for Bale har blitt en stjernespiller i verdensklasse.

- Han måtte bli tøffere. Det kunne gjøre meg gal å se ham på trening. Teknisk sett var han fenomenal, men han sto alltid og lekte med håret sitt. «Gareth, la sveisen din være fred» pleide jeg å rope til ham.

I tillegg skal Bale ha vært litt av en sytepave. Det skal ikke ha vært sjeldent at waliseren hinket av treningsgresset etter en duell, og ble dullet med av fysioteamet på sidelinjen resten av treningen.

- Jeg sa til dem at de ikke skulle gå bort til ham, også fikk vi heller se om han var på beina igjen om to minutter. De hørte på meg, og som jeg forutså, kom Gareth seg på beina igjen. Etter det ble han bare bedre og bedre. Det handlet om å bygge opp selvtilliten hans, skriver Redknapp i biografien.

- Mer enn en venstreback
Under Redknapp gikk Bale fra å være venstreback, til en mer offensiv spiller. Han ble flyttet opp til venstrevingen, og Bale, som hadde spilt rekordmange 24 kamper for Tottenham uten å vinne, kunne endelig begynne å juble for både trepoengere, målgivende pasninger, og lekre scoringer.

- Jeg følte alltid at det var mer med Gareth enn en venstreback, og til og med en venstreving. Han er en spiller som kan gå seg fri sentralt på banen, enten som en spiss, eller som en fri spiller som bare flyter rundt og dukker opp hvor enn det passer ham.

Redknapp prøvde seg med Bale sentralt, men etter en liten rekke med dårlige resultater, krevde fansen at waliseren skulle bli plassert tilbake på venstrevingen.

- Da han scoret bare for moro skyld fra samme posisjon under Andre Villas-Boas et år senere, ble det hyllet som et genialt trekk. Poenget er at Gareth kan spille hvor som helst, og jeg tror Carlo Ancelotti i Real Madrid vil se på ham på samme måte som meg; en fri sjel, som ikke trenger å være knyttet til noen posisjon på banen.

- Forholdet til Ronaldo blir nøkkelen
I biografien ytrer Redknapp en klar skepsis til at Bale i sommer gikk til Real Madrid.

- Det største utfordringen vil bli å komme seg vekk fra skyggen til Cristiano Ronaldo, og å ha selvtillit. Det blir ikke lett. Ronaldo er en enorm stjerne i Madrid, og vil nok ta ni av ti frispark. Gareth blir nødt til å hevde seg, og det krever en sterk person. Det er ikke naturlig for Gareth å snakke høyest. Han er en stille gutt, som helst vil tilbringe tid med kjæresten og familien. Jeg er ikke så sikker på om det vil passe ham å være i samme selskap som Ronaldo og Lionel Messi.

- Forholdet til Ronaldo vil ha alt å si. Hvis Ronaldo føler seg truet av Gareth, kan Madrid bli et ensomt sted å være for ham, spår Redknapp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere