RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne ha forlatt United

GOD: Manchester Uniteds David De Gea har hatt en voldsom utvikling på Old Trafford.
GOD: Manchester Uniteds David De Gea har hatt en voldsom utvikling på Old Trafford. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Manchester Uniteds keeperhelt avslører.

Da den spanske keeperen ble hentet til Old Trafford som 20-åring i 2011, fikk han i oppgave å erstatte keeperikonet Edwin van der Sar.

Det var en mildt sagt vanskelig oppgave.

Og De Gea slet lenge. Flere feil, både store og små, førte til at engelsk ballpresse fylte spaltene med kritikk mot den unge burvokteren.

Vurderte å forlate United
Nå avslører den 23 år gamle helten fra Manchester Uniteds seier mot Everton i helgen at kritikken var så tung å takle at han vurderte å forlate klubben ved første anledning.

- Noen ganger (vurderte jeg det). Det var vanskelig når jeg fikk så mye kritikk som jeg gjorde, sier keeperen til The Telegraph.

- Den første perioden var vanskelig for meg og familien, men når man spiller for en stor klubb som Manchester United, er det normalt (å få kritikk) når man ikke spiller bra. Men jeg var sterk og prøvde å tenke positivt, utdyper han.

I ettertid tror han den tøffe perioden var med på å gjøre ham til en bedre keeper.

- Jeg er glad det skjedde, for noen ganger gjør kritikk deg sterkere, sier han.

- Keeperplassen er en vanskelig posisjon, og man gjør feil. Det er helt normalt. Men man må være mentalt sterk og komme seg gjennom det, mener han.

Howard-melding
Og De Gea har for alvor kommet seg gjennom det. Forrige sesong ble han kåret til United-spillernes valg som årets spiller, og plassen på det spanske landslaget er udiskutabel, selv om det er Iker Casillas som foreløpig er førstekeeper.

At De Gea fikk ros etter den utrolige kampen mot Everton, der han blant mye annet reddet et straffespark, bør ikke overraske noen.

- Tim Howard kom bort og sa at jeg hadde spilt en fantastisk kamp. Men det var ikke jeg som vant kampen, det var laget, sier De Gea.

Sånn snakker en ekte stjerne.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere