*Nettavisen* Sport.

- Kunne ikke tro det Deila uttalte

Søndagens 0-1-tap mot Hamilton la ytterligere press på Deila, som med sitt mannskap nå er på 6.-plass i den skotske serien.

Søndagens 0-1-tap mot Hamilton la ytterligere press på Deila, som med sitt mannskap nå er på 6.-plass i den skotske serien. Foto: Danny Lawson (Ap)

Tidligere Celtic-stjerne John Hartson går til et knallhardt angrep på Celtic-trener Ronny Deila.

I et intervju med Daily Record langer han ut mot den norske treneren.

Det er særlig Deilas uttalelser om at han ikke er bekymret etter søndagens pinlige 0-1-tap mot nyopprykkede Hamilton som får Hartson til å reagere.

- Jeg hørte hva han sa, og tenkte for meg selv, «du har ikke peiling». Det er som om han ikke aner hva det innebærer å være Celtic-manager, sier Hartson i intervjuet.

- Det er kanskje strengt, men det er fakta. Akkurat nå er Deila en som alle ler av, selv om det ikke er mange Celtic-supportere som smiler. Det gjør imidlertid resten av skotsk fotball, mener Hartson.

- Kunne ikke tro det
Han gir seg imidlertid ikke med det.

- Jeg lyttet til intervjuene med Deila etter kampen på søndag, og kunne ikke tro hva han klarte å si. Det er på høy tid at Deila innser at Celtic-fansen ikke er dumme nok til å kjøpe sprøytet hans, sier Hartson.

- Han insisterte på at det var positive ting å ta med seg fra tapet mot Hamilton - hvem tror han at han lurer? spør Hartson retorisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: John Hartson (t.h). Foto: Danny Lawson (Pa Photos)

Dette legger ytterligere press på Deila, som med sitt mannskap nå er på 6.-plass i den skotske serien.

Hartson er ikke alene om å rette kritikk mot Deila.

Denne uken gikk den tidligere Celtic-spilleren Chris Sutton hardt ut mot nordmannen, og mente at Ronny Deila gjør «alt» feil.

Sutton har flere år bak seg i Celtic, og i sin spalte i Daily Record langer han ut mot Deilas lederstil.

- Latterlig
- Å komme ut og si at han ikke var bekymret og at de gjorde fremgang, var helt latterlig, skriver Sutton.

- De har mistet ti poeng på åtte kamper denne sesongen, så manageren kan ikke komme etter kampen og si at han ikke er bekymret. Han bør være bekymret.

Sutton mener at nordmannen er i ferd med å «miste garderoben», og han peker på at kaptein Scott Brown kom med en helt annen versjon etter tapet mot Hamilton.

- Vi får det ikke til som lag og som individer. Vi venter bare på at en som Kris (Commons) skal score et praktmål fra 30 meter, men det skjer ikke hver uke, sa Celtic-kapteinen etter kampen.

- Ikke godt nok
- Kommentarene fra Brown er helt motsatte av hva sjefen sa, og jeg mistenker at noen i garderoben tviler på noe av det Deila sier, forteller den tidligere angriperen.

Før tapet mot Hamilton, sto Deilas gutter med sju kamper på rad uten tap. Det sier litt om det massive presset som ligger på den tidligere Strømsgodset-treneren i Skottland.

Sutton mener likevel at jobben han gjør ikke er god nok.

- Måten Celtic har spilt på i den hjemlige serien i år er ikke godt nok. De har de klart største ressursene, den beste troppen og bør gjøre det mye bedre, skriver Sutton.

Neste kamp for Celtic er borte mot Ross County lørdag 18. oktober. Deretter venter Astra i europaligaen fem dager senere.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.