RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne like gjerne møtt Lillestrøm

Sist oppdatert:
TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen mener gårsdagens kamp mot Estland var verdiløs, og at Åge Hareide ikke fikk svar på noe av det han lurte på.

Norge vant 2-1 over Estland i går, etter mål av Frode Johnsen og Daniel Braaten. Etter kampen konkluderte landslagssjef Åge Hareide med at Braaten er en aktuell kandidat til plassen som høyre kantspiller mot Italia, og at Johnsen kan utfordre en skadefri Steffen Iversen i rollen som hengende spiss.

Ingen svar
Bengt Eriksen, TV 2s fotballekspert, er ikke enig.

- Det eneste vi kan konkludere med, er at vi var bedre enn Estland. Men vi kan ikke si at Åge Hareide fikk noen svar med hensyn til Italia-kampen. Braaten er og forblir en joker. Skal Åge starte med han, så må han satse på at Braaten gjør noe spektakulært eller bidrar til at Norge scorer tidlig, og så ta han av etter 20-30 minutter. Hvis ikke bør han hive Daniel inn mot slutten av kampen, for han er en matchvinner. Han kan gjøre det utrolige, men han blir altfor ustabil i en hel kamp, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Fotballeksperten tror også Frode Johnsen faller igjennom når motstanden blir bedre.

- En skadefri Steffen Iversen er langt bedre enn Frode Johnsen, som blir for treg i takten, sier Eriksen.

Han sliter med å se noen verdi i å spille mot et såpass dårlig lag som Estland, som blant annet stilte uten sju av sine beste spillere.

Åråsen
- Jeg tror Hareide har et poeng i at Norge ikke finner noen bedre motstander som kan eller vil møte oss på en ikke internasjonal dato. Det blir litt sånn: "hvorfor er ikke alle gutta sammen med den fineste dama". Men jeg tror kanskje jeg ville ha ringt opp til Åråsen eller noen andre og spurt om de kunne ha stilt opp på en treningskamp isteden. Da kunne landslagsledelsen fått sett flere som eventuelt kunne ha banket på landslagsdøra i tillegg. Jeg er ikke så sikker på om vi får mer igjen ved å møte Estland enn for eksempel Lillestrøm, mener han.

Eriksen mener privatlandskampene er gått ut på dato.

- Det er et problem som Hareide har, som Semb og til dels Drillo også hadde: Nå er alle proffer, enten de er hjemme eller ute. Proffene henter fram det ekstra i tellende kamper. I privatkamper gjør de det de må, men ikke noe mer. Det er ikke mange på det laget som spilte i går du får se mot Italia, tror han.

Synd med Andresen
Fotballeksperten stiller seg også undrende til at Jan Gunnar Solli spilte sentral midtbane i går.

- Hva er det vi får se av Solli på sentral midtbane når han ikke spiller sammen med noen av de andre som kommer til å spille mot Italia? Sånn sett var det veldig synd for Åge at Martin Andresen ikke kunne være med. Jeg ser for meg han som en av de to spillerne på midten, men nå er jo han skadet. På gode dager må han være en av de to på midten. Holder han seg skadefri, bør han spille der mot Italia, konkluderer fotballeksperten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere