RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

- Kunne se at de kjempet for livet hans

Sist oppdatert:
FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton ble avlyst etter at Fabrice Muamba falt livløs om.

Det hadde blitt spilt 42 minutter av FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton da den tragiske hendelsen inntraff.

Bolton-spiller Fabrice Muamba, som kun er 23 år gammel, falt om og ble liggende livløs på gressmatta.

Et stort medisinsk apparat hastet inn på banen for å bistå Muamba. Ifølge ESPN mottok midtbanespilleren hjertekompresjon. Dette bekrefter Nettavisens Øyvind Ludt, som var på White Hart Lane for å se kvartfinalen.

- Det var ingen som så at han falt om fordi han var langt unna ballen. Plutselig så vi at spillere veivet desperat med armene og at det medisinske apparatet kom på banen. Det gikk et sus gjennom publikum da vi så at de holdt på med hjertekompresjon. De brukte hjertestarter minst to ganger, forteller Ludt på telefon til Nettavisen.

- Man kunne se at de kjempet for livet hans ute på gresset.

Kampen avlyst
Etter hvert innså både spillere og publikum hva som var på ferde, og flere brast i gråt, mens andre foldet hender for å be for midtbanespilleren. TV-produsenten valgte å ikke zoome inn på situasjonen, og det ble heller ikke vist noen reprise.

Etter ti minutter med forsøk på gjenoppliving, ble Muamba båret av banen, samtidig som lagene gikk i hver sin garderobe. Muamba skal, ifølge ESPN, ikke ha pustet da han ble båret vekk fra gressmatta.

- Han ble båret av banen til stående applaus fra absolutt alle som var på tribunen, forteller Ludt.

I samråd med de to managerne, Harry Redknapp og Owen Coyle, valgte dommeren å avlyse oppgjøret på White Hart Lane.

- Det er en uvirkelig dyster stemning, sier Ludt, som sammen med resten av tilskuerne har forlatt stadion.

Bolton har kommet med en uttalelse på sin hjemmeside:

- Bolton Wanderers kan bekrefte at Fabrice Muamba har blitt lagt inn på Heart Attack Centre på London Chest Hospital hvor hans tilstand er betegnet som kritisk.

Du kan følge pressemeldinger fra sykehuset her.

Sky Sports kunne ved 21-tiden melde at tilstanden til Muamba er stabil.

- Fabrice Muambas tilstand er stabil etter kollapsen, ifølge talspersoner ved sykehuset.

Landslagsspiller for England U-21

Fabrice Ndala Muamba ble født i Kinshasa i Zaire (nå Kongo) 6.april 1988. I 1999 kom Muamba til England etter at hans far hadde flyktet til England fem år tidligere. Han spilte sine ungdomsår i Arsenal før han gikk til Birmingham City før 2007-sesongen. Før 2008-sesongen ble han Bolton-spiller.

Muamba har 33 landskamper for England U-21, og 24 for andre aldersbestemte lag for England. Han står foreløpig med 130 kamper for Bolton.

- Vi ber for ham
Twitter overøses nå av bekymrede meldinger fra medspillere, motspillere og kjente fotballprofiler.

Følg Twitter-meldingene her

- Forferdelig det som skjedde med Muamba under kampen. Vi ber alle for ham, tvitrer Rafael van der Vaart, som var på banen da den tragiske hendelsen skjedde.

- Tankene til alle i Arsenal er med Fabrice Muamba og familien hans, skriver Arsenal, som var den første klubben midtbanespilleren spilte for.

- Håper Fabrice Muamba har det bra. Jeg ber for han og familien. Fortsatt i sjokk, skriver Wayne Rooney.

- Jeg håper det går bra med min beste venn i fotballen. Vær sterk, bror, vær så snill vær sterk. Gud er med deg, husk det, tvitrer Middlesbroughs Justin Hoyte, som spilte med Muamba på Arsenals ungdomslag.

- Forferdelig å høre om episoden på White Hart Lane. Fotball blir uviktig i slike sammenhenger. Håper av hele mitt hjerte at det går bra med Muamba, skriver Carl-Erik Torp, som i høst selv ble rammet av hjertestans og måtte gi opp fotballkarrieren i Brann.

Selv om sportslige resultater blir særdeles uviktige i slike sammenhenger, kan det informeres om at det sto 1-1 i kvartfinalen før Muamba falt om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere